Erik Kaliňák: Matovič sa už bojí nielen vlastného tieňa, ale aj vlastného národa! (VIDEO)
01 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Ako sa časy menia, ukazuje video mladého podpredsedu Smeru Erika Kaliňáka. Pustil sa v ňom totiž do kritiky ochranky Igora Matoviča, ktorý ju má stále, hoci už premiérom nie je. Možno keby synovec exministra vnútra zalovil v pamäti, spomenul by si, že aj Robert Fico ju mal neštandardne dlho.


Robert Fico totiž aj dva roky po tom, ako prestal byť premiérom, stále využíval služby ochranky. Vraj preto, že „kedysi“ sa mu vyhrážali smrťou. Zrušená mu bola až na konci marca minulého roku. Erik Kaliňák vo videu poukazuje na to, že Igor Matovič má stále ochranku, teda aj tri mesiace (!) po tom, čo už nie je premiérom. Hovorí o tom, aké nás to stojí peniaze.
Koľko nás Igorova „bezpečnosť“ vlastne stojí?

Kaliňák upozorňuje na to, že Matovičovi by sa mala ochranka posledným júnovým dňom skončiť, pretože uplynie 90 dní od podania demisie z pozície premiéra. „Som úprimne zvedavý, či si to predĺži a aj naďalej bude so sebou ťahať hŕbu ochrankárov. Dobre si totiž pamätáme, že keď mal v rukách riadenie pandémie, tak jeho manažérske schopnosti vyvolali u Slovákov takú reakciu, že už aj tak silná ochranka premiéra musela byť posilnená o pancierované auto. A nielen to. Špeciálnu ochranu dostal aj jeho dom a ulica, na ktorej býva,“ hovorí mladý podpredseda Smeru. „Keď som tam bol minulý týždeň pred jeho dom natočiť video a pripomenúť mu zodpovednosť za 12,5 tisíca obetí pandémie, hneď pri príchode ma privítala ochranka jeho domu. Tri autá, päť ochrankárov a okamžitá lustrácia nielen mňa, ale aj mojich kolegov za kamerou,“ opísal synovec exministra vnútra, čo ho v Trnave čakalo.

Pán Mikulec, keď klamete, aspoň si to pamätajte! Odkazuje Erik Kaliňák ministrovi (VIDEO)
Situácia v slovenských policajných zložkách pripomína Kocúrkovo. Jedni zatýkajú druhých, druhí tretích a tretí prvých. Toto všetko nahráva opozícii, ktorá za to súčasnú vládu poriadne kritizuje. Patrí medzi nich aj podpredseda Smeru Erik... Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


To všetko pred vedľajším domom, ktorý mal na balkóne namontované kamery na monitorovanie pohybu na celej ulici. „A to Igor nebol ani doma. Napadlo mi, koľko nás tá Igorova bezpečnosť či skôr nebezpečnosť vlastne stojí? Desaťtisíce státisíce? No a čerešničkou na torte bola milá pani z domu naproti, ktorá keď nás videla natáčať, vyšla z domu a prekvapene sa spýtala: To vám naozaj dovolili? Veď tu sa najnovšie nemôže pristaviť ani cyklista,“ smeje sa Erik Kaliňák na príhode spred Matovičovho domu.



„Povedzte, kde sú tie časy, keď Igor s megafónom vykrikoval Robertovi Ficovi ochranku, pretože on sa stotožňoval s Old Shatterhandom a považoval sa za akéhosi jeho pištoľníka, ktorý sa ničoho nebojí a ochranku nepotrebuje. No časy sa asi zmenili a Igor sa začal báť aj vlastného tieňa. A čo je horšie, začal sa báť aj vlastného národa,“ hovorí na úplný záver videa mladý podpredseda Smeru.

„Matovičovi ochrankári sa správajú ako úplní amatéri,“ kritizuje Juraj Zábojník
Najskôr sa chcel pohybovať bez ochranky, teraz jazdí v opancierovanom aute. Igor Matovič ale aj tak nemá vyhraté, pretože, podľa odborníka, jeho ochrankári sa správajú ako absolútni neprofesionáli. Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.