Holandský premiér nenávidí silné národné štáty a kresťanské hodnoty, tvrdí Geert Wilders
29 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Holandský predseda vlády nenávidí Viktora Orbána." Povedal Geert Wilders. V Holandsku vedie najsilnejšiu opozičnú Stranu slobody a prezývajú ho aj holandský Trump. Je protiislamský, protimigračný a krajne pravicový politik. Tvrdí, že úlohou holandských politikov nie je komentovať maďarské zákony.



Pokrytecký útok Marka Ruttea

Mark Rutte patrí k najväčším kritikom zákona, ktorý nedávno prijali v Maďarsku. Ide o zákon o ochrane pred pedofíliou. Holandský politik Geert Wilders považuje útok holandského premiéra na Maďarsko kvôli právam homosexuálov za pokrytecký.

"V dôsledku masovej imigrácie žije v našej krajine milión moslimov. Nehovorím, že sú to všetci zlí ľudia, alebo páchatelia trestných činov. Ale faktom je, že si so sebou priniesli kultúru, ktorá znemožňuje, aby sa homosexuáli dnes cítili bezpečne v mnohých významných holandských mestách," povedal Geert Wilders pre Magyar Nemzet.

EÚ zráža Viktora Orbána na kolená, Maďarsko zostáva hrdo stáť
Holandský premiér Mark Rutte pokiaľ ide o Maďarsko nebol ani doteraz zdržanlivý. Liberálny holandský premiér po príchode na samite EÚ v Bruseli označil Viktora Orbána za nehanebného a chce ho prinútiť, aby kľakol. Viktor Orbána ostáva hrdo stáť a... Čítať ďalej
24 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Mark Rutte uráža Maďarov a maďarskú demokraciu

"Ani ja, ani Mark Rutte nemôžeme rozhodovať o tom, čo je dobré pre Maďarov. Nevyjadrujem sa ani k nemeckým, ani k francúzskym zákonom. Ani Maďari sa nevyjadrujú k holandským zákonom. Čo si vlastne o sebe Mark Rutte myslí?" Pýta sa Geert Wilders a dodáva, že Rutte urazil Maďarov, aj maďarskú demokraciu.
Rutte nemá v Holandsku silnú podporu, ale odmieta spoluprácu s pravicovými stranami

"Náš predseda vlády nenávidí silné národné štáty a kresťanské hodnoty vrátane Maďarska a Viktora Orbána," tvrdí Wilders. To, že Rutte kritizoval Maďarský zákon má ale podľa neho vnútropolitické dôvody. Odmieta spoluprácu s pravicovými stranami, akou je aj Strana slobody a podporu hľadá u liberálne orientovaných stranách.
Každý nech zametá pred vlastným prahom

Podľa predsedu holandskej strany Strana slobody má každý zametať najskôr pred vlastným prahom. Holandský premiér by mal v prvom rade efektívne riadiť migračnú politiku a nestarať sa do zákonov zvrchovaných štátov. Informuje portál Magyar Nemzet.

Miloš Zeman reaguje na transgender ľudí. Dopúšťajú sa trestného činu sebapoškodzovania
„Viktor Orbán nie je proti homosexuálom. Je proti manipulácii rodičov, ale aj detí v sexuálnej výchove. Nevidím dôvod, prečo s ním nesúhlasiť. A to preto, že ma úplne štvú sufražetky, Me Too, Prague Pride. Pliesť sa do vnútorných záležitostí štátu... Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová