Miloš Zeman reaguje na transgender ľudí. Dopúšťajú sa trestného činu sebapoškodzovania
28 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

„Viktor Orbán nie je proti homosexuálom. Je proti manipulácii rodičov, ale aj detí v sexuálnej výchove. Nevidím dôvod, prečo s ním nesúhlasiť. A to preto, že ma úplne štvú sufražetky, Me Too, Prague Pride. Pliesť sa do vnútorných záležitostí štátu je hrubá politická chyba." Citát Miloš Zeman, prezident Českej republiky.


Miloš Zeman, prezident Českej republiky v relácii CNN Prima News v nedeľu prehlásil, že chápe homosexuálov, ale nechápe transgender ľudí. Transgender ľudia sú mu bytostne odporní a preoperovanie pohlavia vníma ako trestný čin sebapoškodzovania. Informoval portál Irozhlas.

V relácii s názvom Partie reagoval na otázku moderátorky Terezie Tománkové, ktorá sa ho pýtala na spor Európskej únie a Maďarska. Ide o zákon na ochranu detí a rodičov. Ten mnohé členské štáty Európskej únie vnímajú ako kontroverzný zákon. Medzi nimi je aj Holandský premiér Mark Rutte, ktorý Maďarom odkázal, že nemajú v Európskej únii miesto a Viktora Orbána považuje za nehanebného a chce ho prinútiť, aby kľakol

EÚ zráža Viktora Orbána na kolená, Maďarsko zostáva hrdo stáť
Holandský premiér Mark Rutte pokiaľ ide o Maďarsko nebol ani doteraz zdržanlivý. Liberálny holandský premiér po príchode na samite EÚ v Bruseli označil Viktora Orbána za nehanebného a chce ho prinútiť, aby kľakol. Viktor Orbána ostáva hrdo stáť a... Čítať ďalej
24 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Česko sa ku kritike štátom EÚ odmieta pripojiť

Česko, rovnako aj Slovensko sa ku kritike 17. členských štátov nepridávajú. Prezident Miloš Zeman vníma sexualitu každého ako internú vec.

„Keď niekto demonštruje, akú má orientáciu, tak sa vyvyšuje nad ostatnými. Je nezmyselné, keď demonštruje sexuálna menšina, alebo sexuálne väčšina," povedal v relácii prezident Českej republiky.
Zeman svojimi výrokmi prispieva k šíreniu nenávisti

Daniel Zikmunda zo združenia Prague Pride podľa portálu Irozhlas prispieva k šíreniu nenávisti, čo sa podpisuje na psychickom zdraví LGBT ľudí. Poukazuje na sťažené životné podmienky, diskrimináciu, nerovnosť, ktorým musia čeliť.

Vyjadreniami Miloša Zemana sa zaoberá podľa portálu Startitup aj zahraničné médium CNN. Očakáva sa, že sa pripoja aj k nemu aj ďalšie svetové média.

Prepis rozhovoru prezidenta Českej republiky a moderátorky Terezie Tománkové je uverejnený na stránke Pražského hradu.

Lavrov: "Deti na Západe sa učia, že Ježiš bol bisexuál. Je to súčasť agresívnej LGBT propagandy"
28 | 06 | 2021 | Diana Zaťková