Doktor Lipták: "Vďaka za deltu, bez väčších dôsledkov vytlačí oveľa nebezpečnejšiu alfu"
28 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

"Boh sa stále nedočkal toho, aby mocné osoby sveta začali predchádzať utrpeniu aspoň v kontexte piateho Božieho prikázania „nezabiješ“. Neustále rozdeľovanie na bohatých a chudobných spôsobuje mamon, ktorý je v ľudskej povahe až príliš hlboko zažratý. Stále nie je problémom nasýtiť chudobných, ale bohatých. Boh sa rozhodol postaviť do cesty ľudstvu skúšku a poslal na Zem kovid. Bohatí ho zneužili proti chudobným a veľa pravdy vyšlo na povrch." Citát MUDr. Peter Lipták.


"Aby urobil stop ďalšiemu utrpeniu ľudských bytostí, Boh posiela na Zem mocnú deltu, ktorá si poľahky sama vie poradiť so smrť rozsievajúcou alfou." Píše na svojom blogu liptakpeter.blog.pravda.sk doktor Lipták a z hľadiska svojej odbornosti vyvracia mnohé fámy, poplašné správy a naopak, upokojuje.

Doktor Lipták: Vakcína Sputnik chráni aj pred delta mutáciou a nikto po nej neumrel! (VIDEO)
Očkovanie ruskou neregistrovanou vakcínou Sputnik V sa spustilo po mnohých peripetiách iba nedávno. Napriek veľkej počiatočnej eufórii oň ale medzi ľuďmi zatiaľ veľký záujem nieje. Doktor Peter Lipták však v statuse píše, že Sputnik V chráni aj... Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Zo zápalu pľúc nádcha

"Úplne sa zmenil klinický priebeh kovidu. Doterajší variant alfa spôsoboval zápaly pľúc a vaskulárne postihnutia orgánov s trombózami. Teda závažné ochorenia, kde pacientov zachraňovali v nemocnici. Ale často im ani tam nevedelí pomôcť a ľudia vo veľkom zomierali. Nový, delta variant je infekčnejší, čo je v tomto prípade dobre, dáva mu to silu vytlačiť alfu. Ďalšia dobrá vlastnosť delty je, že nespôsobuje zápal pľúc, ale spôsobuje iba nádchu."
Ľahký priebeh ochorenia

"Situácia môže byť spojená aj so zvýšenou teplotou a bolesťami hlavy, ako to aj pri nádchach býva. Celé ochorenie trvá cca 7 dní. Takže je to typický stav, ktorý sa rieši doma svojpomocne, v horších prípadoch stačí ambulantná liečba u obvodného lekára, bez nutnosti hospitalizácie, bez hrozby smrti."

"Často je tento delta variant úplne asymptomatický, teda ani tá nádcha nie je prítomná a človek môže fungovať úplne normálne. Aj v najťažších stavoch nádchy stačí ambulantná liečba u praktického lekára. Liekom voľby sú nosné kvapky. Ak sa banálna vírusová nádcha komplikuje bakteriálnou infekciou, tak stačí nasadiť bežné antibiotiká. Najhoršie čo sa môže stať pri zanedbanej nádche je zápal dutín, kde pomôže špecialista z ORL. Úplne raritne by mohla infekcia z dutín postúpiť na mozgové pleny a spôsobiť meningitídu. Preto je dôležité aj obyčajnú nádchu od začiatku liečiť kvapkami do nosa a v prípade teploty a bolestí hlavy pridať acylpyrín a piť dostatočné množstvá tekutín." Pripomína všeobecný lekár a publicista Peter Lipták.

Lipták: mRNA vakcíny by bez pandémie koronavírusu neboli schválené ďalších päť či desať rokov
Ruský a v EÚ stále neregistrovaný Sputnik na Slovensku úplne prepadol. Nie však preto, že by bol zlý, ale preto, že sa mu u nás spravila neželaná „popularita“. Tiež preto, že naťahovanie okolo jeho schválenia u nás trvalo pridlho. Ten, čo doma... Čítať ďalej
17 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Týždeň doma a basta

"Žiadne hromadné testovanie v prípade variantu delta nie je potrebné. Pacient jednoducho v prípade nádchy zostane týždeň doma a keď aj niekoho nádchou nakazí, tak to nie je žiadna tragédia."

"Naopak prekonanie tohoto delta variantu nádchy môže byť prospešné. Je to veľmi mierne ochorenie, ale zanecháva dlhodobú silnú bunkovú aj slizničnú odolnosť proti kovidom. Je to vlastne prirodzené očkovanie. Menšie riziko a väčšia ochrana ako umelá vakcinácia."
Už len nájsť ľudí so zdravým rozumom

"V tomto kontexte sa stáva akékoľvek umelé očkovanie nebezpečnými experimentálnymi vakcínami zbytočné a rizikové. Aj opatrenia ako eKaranténa, eHranica, Covid pass… ničenie hospodárstva locdownami, koordinované manévre štátu a medzinárodného spoločenstva proti tejto nádche, nárast psychiatrických ochorení a zhoršovanie sociálnej situácie obyvateľov."

"Boh verí, že sa nájde dosť ľudí so zdravým rozumom, ktorí porozumejú tomuto jeho Božiemu znameniu a uskutočnia jeho zámer ku prospechu celej ľudskej spoločnosti." Končí svoj blog na portáli liptakpeter.blog.pravda.sk doktor Peter Lipták.

 

Doktor Lipták šokuje: U ľudí, ktorí nie sú rizikoví, ale aj u detí, je očkovanie nezmyslom! (VIDEO)
Peter Lipták je praktický lekár, ktorý síce nepracoval počas najväčšej pandémie v nemocnici, zato s pacientami s koronavírusom sa vo svojej ordinácii stretával. Priznal zo aj v rozhovore, ktorý je zverejnený vo videu v statuse Tomáša... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik