Liberálna farárka Polcková mudrovala v Denníku N o očkovaní. Vedec Mesík ju schladil
28 | 06 | 2021 I Petra Demková

Keď v článku pre Denník N Anna Polcková mudrovala o očkovaní a vyzvala, aby sme počúvali vedcov, pravdepodobne mala na mysli konkrétnych, tých „správnych“ vedcov. Asi nie Juraja Mesíka, ktorý covid mašinériu kritizuje. Práve ten jej však adresoval odpoveď.



Článok Anny Polckovej

Vedec Juraj Mesík si všimol článok evanjelickej farárky Anny Polckovej, ktorá pôsobí vo Veľkom evanjelickom kostole v Bratislave. Polcková má aj svoj stĺpček v Denníku N. Mesík svoj príspevok na sociálnej sieti pomenoval: „Ideológia verzus veda“.

Mesík cituje z článku. „Najnovší výkrik v karpatskom vládnom denníku: Nedeľná Nekázeň Anny Polckovej: „Pokiaľ nám záleží na tom, aby sme chránili život, budeme brať vážne výsledky skúmania vedcov a vedkýň a necháme sa očkovať voči vírusu skôr, ako si vyžiada ďalšie tisíce životov,“ napísala Polcková.

Progresívny teológ Prostredník: Byť svetlom sveta znamená aj podporovať očkovanie
Ondrej Prostredník, teológ známy podporovaním LGBTI agendy, si našiel ďalšiu tému na svoju propagáciu. Je ňou očkovanie. Verejne vyzýva cirkvi, aby ich čelní predstavitelia vysielali verejnosti jasné signály. Čítať ďalej
27 | 06 | 2021 | Petra Demková

Pani Polcková má od vedy ďaleko

„Pani Polcková je sympatická dáma, žiaľ s vedou má spoločné asi toľko ako s ňou mal vedecký komunizmus,“ vyhodnotil Mesík.

Analytik pridal aj niekoľko faktov. Pani Polckovej posiela najnovšie vedecké zistenia. „Medzitým vedci tvrdia napríklad aj to, že na zachránenie 3 životov vakcináciami proti covidu potrebujete obetovať 2 životy stratené na vedľajších účinkoch. "For three deaths prevented by vaccination we have to accept two inflicted by vaccination,“ pridal vetu aj v originálnom znení.
Očkuje sa experimentálnymi vakcínami

„Sebaobetovanie u ľudí, ktorí sa experimentálnymi vakcínami očkujú dobrovoľne a po podpise informovaného súhlasu o rizikách, kvitujem: Každý dospelý človek má právo rozhodnúť o svojom živote, vždy som bol prívrženec práva na eutanáziu. Za vieru a ideológiu sa v dejinách obetovali milióny a milióny ľudí - je to normálne,“ doplnil analytik.

„Iné to je, ak vás k obetovaniu života tlačí vláda, zamestnávateľ, alebo dezinformačné médiá,“ dodal a svoje tvrdenia podložil aj vedeckou štúdiou na ktorú pripojil link. V štúdii, ktorá vyšla na stránke mdpi.com sa píše, že k vakcínam na Covid-19 ešte neexistujú dostatočné dáta. Vedci, ktorí štúdiu robili, chceli porovnať benefity vakcíny s rizikami. Záver štúdie je už známy – na zachránenie troch životov vakcináciami proti covidu potrebujete obetovať dva životy stratené na vedľajších účinkoch po vakcíne.

Baránek: Nie som idiot, aby som si nechal pichnúť podmienečne schválenú vakcínu
Analytik Ján Baránek si všíma hystériu šírenú vládou. Pomaly sa dostaneme aj k „dezinfekcii plameňometom,“ napísal. Dáta bez pátosu však prišli s informáciou, že smrtnosť Delta mutácie je desaťkrát nižšia. Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc. dokonca... Čítať ďalej
27 | 06 | 2021 | Petra Demková