Somálsky zabijak s nožom bol údajne motivovaný džihádom
27 | 06 | 2021 I Lukáš Leca

Vrah, ktorý v nemeckom Würzburgu zabil troch ľudí a ďalších šesť zranil, mohol byť motivovaný džihádom. Podľa denníka Bild somálsky zabijak čítal pred odporným činom propagandu Islamského štátu, informuje portál RT.


Polícia v bavorskom Würzburgu v piatok postrelila a spacifikovala 24-ročného Somálčana po tom, čo dobodal troch ľudí na smrť. Ďalších šiestich zranil, dvoch z nich ťažko. Vrah údajne vzal nôž z obchodného domu a okamžite začal útočiť na okolie. Podľa svedkov počas besnenia zakričal aj „Alláhu Akbar“.

Portál Bild v sobotu informoval, že nie je známe, či je útočník extrémista. Aj napriek tomu, že podobne hrozil už v januári, no polícia sa o prípad nezaujímala.

Bild tiež uviedol, že prehliadka útulku pre bezdomovcov, v ktorom žil, odhalila propagandu Islamského štátu (IS, predtým ISIS). Bola objavená v odpadkovom koši, ktorú podozrivý zjavne vyhodil pred útokom.

V Nemecku 24-ročný Somálčan dobodal na smrť troch ľudí (VIDEO)
Polícia v nemeckom Würzburgu postrelila a zatkla podozrivého po tom, čo dobodal na smrť troch ľudí, informuje portál RT. Čítať ďalej
26 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


Po incidente 24-ročný Somálčan údajne vyhlásil, že dosiahol svoj „džihád“.

Úradníci zatiaľ nezistili motív útoku. Bavorský minister vnútra Joachim Herrmann v piatok povedal, že útočník bol duševne chorý. Už v minulosti sa podrobil „psychiatrickému liečeniu“.

Ak by bol útok označený ako islamistický, išlo by o druhý podobný incident vo Würzburgu za posledných päť rokov. Ešte v roku 2016 afganský žiadateľ o azyl bodol a zranil vo vlaku neďaleko bavorského mesta nožom a sekerou štyri osoby. Polícia útočníka zastrelila a vyšetrovatelia neskôr zistili, že bol v kontakte s príslušníkmi IS.

Dlho očakávaná správa o UFO nespomína mimozemšťanov. Žiada však viac peňazí pre amerických špiónov
Novo zverejnená správa americkej spravodajskej komunity o nevysvetlených vzdušných javoch (UAP) ponúka viac otázok ako odpovedí. Nespomína mimozemšťanov, ale žiada ďalšie financovanie, informuje portál RT. Čítať ďalej
26 | 06 | 2021 | Lukáš Leca