Dlho očakávaná správa o UFO nespomína mimozemšťanov. Žiada však viac peňazí pre amerických špiónov
26 | 06 | 2021 I Lukáš Leca

Novo zverejnená správa americkej spravodajskej komunity o nevysvetlených vzdušných javoch (UAP) ponúka viac otázok ako odpovedí. Nespomína mimozemšťanov, ale žiada ďalšie financovanie, informuje portál RT.


Celá správa, ktorú vydal v piatok popoludní Úrad riaditeľa národného spravodajstva (ODNI), má iba deväť strán. Vrátane dvoch strán príloh s definíciami pojmov.

Súbor údajov, na ktorom je založený, sa spolieha na správy vlády USA o incidentoch od novembra 2004 do marca 2021. Štandardizovaný mechanizmus hlásenia týchto javov však neexistoval, kým ho americké námorníctvo nezaložilo v roku 2019. Americké letectvo ho prijalo o rok neskôr.

"Podarilo sa nám identifikovať jeden nahlásený UAP. V tom prípade sme objekt identifikovali ako veľký vyfukovací balón. Ostatné zostávajú nevysvetlené," píše sa v správe.

V Nemecku 24-ročný Somálčan dobodal na smrť troch ľudí (VIDEO)
Polícia v nemeckom Würzburgu postrelila a zatkla podozrivého po tom, čo dobodal na smrť troch ľudí, informuje portál RT. Čítať ďalej
26 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


V dokumente sa uvádza 144 správ, z ktorých 80 „zahŕňalo pozorovanie pomocou viacerých senzorov“. Kým niektoré UAP „možno pripísať anomáliám“, väčšina „pravdepodobne predstavuje fyzické objekty“. Objekty boli „zaregistrované viacerými senzormi, takže zahŕňali radar, infračervené žiarenie, elektro-optiky, hľadače zbraní a vizuálne pozorovanie“.

Ak sa správa a incidenty vyriešia, americká spravodajská komunita verí, že sa rozdelia do piatich potenciálnych kategórií. Prvou je „neporiadok vo vzduchu“, ako sú vtáky, balóny, drony alebo plastové vrecká. Nasledujú prírodné atmosférické javy, ako sú ľadové kryštály. Treťou kategóriou sú vládne alebo priemyselné výskumné projekty USA. Ďalej to sú zahraničné protivnícke systémy a poslednou kategóriou sú „iné“.

Slovo „mimozemšťan“ sa v správe nikde nenachádza. Správa ďalej odporúča „ďalšiu investíciu“ do procesu zhromažďovania, štandardizácie a racionalizácie správ v rámci vlády USA. Tieto investície by „umožnili sofistikovanejšiu analýzu UAP, ktorá pravdepodobne prehĺbila ich chápanie“.

Bývalého policajta Chauvina odsúdili na 22,5 roka väzenia za vraždu Georgea Floyda
Bývalý policajný dôstojník Derek Chauvin, ktorý bol odsúdený v apríli na základe troch obvinení z vraždy 46-ročného černocha Georgea Floyda, bol odsúdený na 22,5 roka väzenia, informuje portál RT. Čítať ďalej
26 | 06 | 2021 | Lukáš Leca