Ak nepochodíme na ústavnom súde, obrátime sa na európske inštitúcie, zastrája sa Pellegrini (VIDEO)
27 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Predseda Hlasu Peter Pellegrini trvá na tom, že referendum ústavný súd schváliť musí. Ide o jedno z najdôležitejších ústavných práv občanov tejto krajiny. V statuse sa dokonca „vyhráža“, že ak to u nás nevyjde, obrátia sa na európske inštitúcie.


V týchto dňoch sa opäť dostáva na stôl otázka vyhlásenia referenda o predčasných parlamentných voľbách. Všetko má v rukách Ústavný súd SR. Peter Pellegrini, líder Hlasu v statuse píše a vo videu hovorí, že je presvedčený, že súd musí rešpektovať vôľu občanov.
Ak ich ľudia zvolili, tak majú právo povedať, že z hrušky dole

Podľa Pellegriniho sa čoraz viac diskutuje o možnom výslednom rozhodnutí ústavného súdu v súvislosti s referendom. „Petíciu podpísalo 600 tisíc občanov a je dôležité ich vôľu rešpektovať,“ vyjadril šéf Hlasu jasne svoj postoj v televíznej diskusii TA3 v Politike a dodal, že moc ide od občanov.

„Ústavný súd, ak bude viac diskutovať o tom, čo je v súlade s ústavou, ja si nemyslím, že stolička v národnej rade je moje ľudské právo. Tak, ako ma tam ľudia zvolili, tak mi majú právo povedať, že z hrušky dole, kamarát. Lebo nerobíš tak, ako sme si želali,“ hovorí v zostrihu Pellegrini. Hovorí, že je to vecou zdravého sedliackeho rozumu.



„A ak ústavný súd rozhodne inak, budeme hľadať spôsoby čo s tým. Budeme sa musieť pravdepodobne obrátiť na nejaké európske inštitúcie,“ zastrája sa líder Hlasu. Podľa neho sa na tom zjednotí celá opozícia a všetci, ktorí sú spoluorganizátori referenda.

„Budeme nútení obrátiť aj na vyššie inštancie, pretože ak by ústavný súd povedal, že referendum nie, tak absolútne zmarí jedno z najdôležitejších ústavných práv občanov tejto krajiny,“ končí zostrih z televíznej debaty Peter Pellegrini.

Ak Ústavný súd zamietne referendum, budeme podporovať pouličné demonštrácie, zastrája sa Fico
Strana Smer-SDS je pohoršená tým, že prezidentka sa ohľadom referenda obrátila na Ústavný súd. Šéf strany a trojnásobný premiér Robert Fico sa teraz vyhráža, že ak bude referendum o predčasných voľbách zamietnuté, budú ľudí nabádať na... Čítať ďalej
27 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik