Kamarátstvu je definitívny koniec. Sulík už s Matovičom v budúcej vláde sedieť odmieta!
27 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Richard Sulík opäť šokoval. Šéf SaS otvorene priznal, že s predsedom hnutia OĽaNO Igorom Matovičom už v prípadnej budúcej vláde sedieť nechce. Aj takto sa teda môže skončiť veľké politické kamarátstvo.


Dnešná diskusná relácia Na telo v TV Markíza priniesla doslova šokujúce priznanie. Minister hospodárstva a predseda SaS Richard Sulík v nej totiž podľa portálu 1.pluska.sk vylúčil, že by v prípade účasti v budúcej vláde sedel s predsedom hnutia OĽANO Igorom Matovičom. Trochu tajomnejší bol však podpredseda Hlasu Richard Raši, ktorý jednoznačne nepovedal na otázku, či by uprednostnil vládu so Smerom a SaS. Vraj o tom nech rozhodnú voliči.
Hlas je iba proti povinnému očkovaniu. Nie sú antivaxeri

Pri otázke o referende o predčasných voľbách Sulík uviedol, že si myslí, že po zmene premiéra už nebudú mať ľudia veľkú motiváciu zúčastniť sa. On sám sa ho však zúčastní, pretože referendum považuje za legitímny nástroj. „Referendum by malo byť dovolené. Ľud je suverén a čo povie, to je písmo sväté," uviedol Sulík. Dodal, že referendová otázka by mala byť povolená.

Richard Raši sa vyjadril, že účasť bude nad 50 percent a referendum podľa neho ukáže aj dôveru vo vládu a to, či ľudia uverili zmene na poste premiéra. „Ak by ústavný súd označil referendovú otázku za protiústavnú, istý podiel zodpovednosti na tom bude mať i prezidentka, ktorá podnet podala,“ myslí si Raši. Povedal, že Hlas neodhovára ľudí od očkovania proti COVID-19, ale odporúča ho. „Sme iba proti povinnému očkovaniu. Nie sme antivaxeri,“ dodal Raši.

Za dobrovoľné očkovanie je aj Richard Sulík, podľa ktorého netreba šíriť paniku, že je zaočkovaných málo ľudí. „V čakárni čakajú ešte desaťtisíce ľudí. Sme síce piaty najhorší v očkovaní, ale svet sa z toho nezrúti,“ uviedol šéf SaS, ktorý prezradil, že na vláde navrhoval zavedenie kontrol a mobilných odberových miest na hraniciach. V nich by sa mohli otestovať tí, ktorí prechádzajú cez hranice bez negatívneho testu.

Sulík sa chystá rozzúriť Matoviča, a to cez 19 percentnú rovnú daň (video)
Po dnešku musí mať minister financií Igor Matovič ťažké dni. Bude to chcieť riadnu dávku sedatív, alebo, pomoc odborného lekára. Jeho "červené súkno" Richard Sulík, podpredseda vlády a minister hospodárstva totiž vykrútil Matovičovým víziám o... Čítať ďalej
24 | 06 | 2021 | Ivan Brožík

Zadržanie Andreja Holáka je bojom Matoviča proti Sulíkovi

Kritike Richarda Rašiho sa nevyhlo nezavedenie aplikácie e-karanténa, ktorú podľa neho malo mať ministerstvo informatizácie urobené „za dve minúty“. Raši sa obáva, že aplikácia nakoniec nebude a ľudia zo zahraničia budú musieť ísť do štátnej karantény do Gabčíkova. „A to je tá najhoršia možnosť,“ prízvukuje lekár a podpredseda Hlasu. Pri téme zadržania bývalého podpredsedu predstavenstva MH Manažmentu Andreja Holáka sa Richard Sulík vyjadril, že je pre neho uzavretá tým, že ho z funkcie odvolal.

Podľa Rašiho je však zadržanie Holáka bojom Matoviča proti Sulíkovi, ktorý tak chce dať ministrovi hospodárstva „po prstoch“. Raši je presvedčený, že zatýkaniami sa iba prekrývajú oveľa dôležitejšie témy, ktoré vláda nerieši. Sulík označil Rašiho tvrdenia za konšpirácie. „To je úplne sci-fi, aby NAKA poslal Igor Matovič,“ uzavrel tému Richard Sulík.

Šéf liberálov bráni Kolíkovú: Podľa Sulíka by trestné oznámenie na Matoviča bolo namieste
22 | 06 | 2021 | Tibor Sipos