Neurčili ste ma, určím sa sama: "Demokratické" praktiky Cigánikovej tentokrát zachytila kamera (VIDEO)
26 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
V koalícii to opäť vrie! Tentokrát sa členovia OĽaNO sťažujú na praktiky predsedníčky Výboru NR SR pre zdravotníctvo Jany Bittó Cigánikovej. Zverejnil ich poslanec obyčajných Marek Šefčík na platforme YouTube a následne a na Facebooku

"Vieme, že ak nie je tak, ako chce, dokáže oddialiť aj rokovanie celého parlamentu. Je predsedníčkou Výboru NR SR pre zdravotníctvo, je členkou strany, ktorá má plné ústa slobody, demokracie, zodpovednosti, rozumnosti. Ale jej praktiky sa podobajú skôr na diktátorské," sťažuje sa Šefčík.

Každý zákon má svojich spravodajcov a predkladateľov. A práve spravodajcu v rámci dvoch zákonov mal určiť zdravotnícky výbor. Ako je však vidieť na záberoch z výboru, v oboch prípadoch sa za spravodajcu navrhla Cigániková. „Dobre keďže výbor nerozhodol, určujem samu seba,“ rozhodla liberálka.

Šefčík chcel namietať, ale rázna šéfka výboru ho k slovu nepustila, čo je taktiež vidieť na záberoch. „Môžem?“ opýtal sa koaličný partner. „Nie je k tomu diskusia. Hlasovanie prebehlo. Pokiaľ spravodajcu neurčí výbor, určuje ho predseda výboru,“ reagovala Cigániková rázne.