Medvede opäť v akcii: Tentokrát sa v uliciach Žiaru nad Hronom voľne potuloval tento jedinec (FOTO)
21 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Obyvatelia Žiaru nad Hronom mali v dopoludňajších hodinách dôvod na obavy. Po tomto stredoslovenskom mestečku sa potuloval totiž medveď. Polícia na neho upozornila na sociálnych sieťach. 

Policajti obvodného oddelenia v Žiari nad Hronom zabezpečili, aby medveď neohrozoval okoloidúcich a kontaktovali kompetentné inštitúcie. “Zásahový tím priamo na mieste komunikoval s hliadkou OO PZ Žiar nad Hronom a s hliadkou MsP mesta Žiar nad Hronom, zozbieral potrebné informáciu, údaje, fotodokumentáciu a vykonal hliadku v predmetných lokalitách. Jedinec medveďa hnedého nebol Zásahovým tímom spozorovaný, situáciu však naďalej monitorujeme," píše sa v oficiálnom stanovisku.



Zdá sa, že slovenské medvede sa na nás v poslednom období priam dohodli. Z každej strany počúvame o stretoch ľudí s medveďom a čo je ešte horšie, vyskytujú sa aj napadnutia. Ľudí nenechalo ľahostajnými ani nedávne usmrtenie medveďom.

"Policajti budú hliadkovať v uliciach a v prípade opakovaného výskytu medveďa v meste, budú prijaté ďalšie opatrenia," uzatvorila banskobystrická polícia na Facebooku.

Pitva 57-ročného muža z Liptova preukázala, že zahynul po útoku medveďa (AKTUALIZOVANÉ)
Pitva 57-ročného muža, ktorého telo našli v pondelok (14. 6.) v doline Banskô v Liptovskej Lúžnej, preukázala, že zahynul po útoku medveďa. Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | tasr