Boj o voliča sa začal: Bittó Cigániková si podala liberálneho kolegu
20 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Zdá sa, že v parlamente sa dve liberálne strany bijú o to, ktorá je liberálnejšia. Je to znakom jediného - začal sa boj o voliča.


Zdá sa, že sa v politike strhol boj o voliča a dve strany sa rozhodli predbiehať v tom, ktorá z nich je liberálnejšia. Jablkom sváru sa stalo uznesenie konzervatívnej poslankyne za OĽANO Anny Záborskej. Kým koaličná SaS dávala doteraz jej návrhom stopku, teraz sa hlasovania zdržala, informuje portál eReport.

Uznesenie Záborskej parlament nakoniec prijal. Okrem iného sa v ňom píše, že otázky týkajúce sa zdravotnej politiky a vzdelávania sú v kompetencii národných štátov – členov EÚ.
Pustili sa do seba liberáli

Uzneseniu by sa asi nevenovalo toľko pozornosti, nebyť bývalého poslanca Za ľudí Tomáša Valášeka, ktorý po odchode z koaličnej strany vstúpil do Progresívneho Slovenska. Nie je tajomstvom, že SaS i Progresívci budú bojovať o liberálneho voliča.

Gyimesi odmieta, že pokračujú v "kultúre našich ľudí", Tomáš to vidí inak
Poslanec Národnej rady (NR) SR György Gyimesi (OĽANO) si nemyslí, že súčasná koalícia pokračuje v kultúre "našich ľudí". Povedal to v Sobotných dialógoch RTVS v súvislosti s navrhovanými zmenami právomocí generálneho tajomníka služobného úradu... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | tasr


Valášekovi sa nepáčilo, že pri hlasovaní za uznesenie Anny Záborskej, sa SaS zdržala a nehlasovala jednoznačne proti.

„Čo ma úprimne prekvapilo je tichá podpora SaS (opäť, česť dvom výnimkám), o ktorej som si zjavne mylne myslel, že je liberálnou stranou. Ale oni to asi budú liberáli toho slovenského typu, po vzore SMERu a ich „slovenskej sociálnej demokracie”. Dobré vedieť,“  sťažoval sa Valášek. On sám sa však hlasovania nezúčastnil, lebo vystupoval na konferencii GLOBSEC.
Rozzúrená Cigániková

Tieto slová riadne rozzúrili poslankyňu za SaS Janu Bittó Cigánikovú.„Nech mi niekto vysvetlí, kde v tom konkrétnom texte je taký strašný problém. Lebo ja rozumiem, že je problém v osobe pani Záborskej, ale SaS nemá červené oči. Každý jeden návrh si študujeme,“ nedala sa Cigániková.

Sulík hazardným hráčom: Stavím sa, že Pellegrini nebude víťazom riadnych volieb!
Riadne parlamentné voľby sú síce ešte ďaleko, no predčasné tu môžu byť „co by dup“. V prieskumoch preferencií jednotlivých strán zatiaľ jasne dominuje strana Hlas-SD, no šéf liberálov Richard Sulík si myslí, že v prípade riadnych volieb nebude... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


Podľa nej SaS s väčšinou uznesenia problém nemali, ale boli v ňom i sporné body. Tým, že sa časť poslancov za SaS zdržala hlasovania, zvýšila kvórum a potrebný počet hlasov ZA, aby návrh prešiel.

„A čo spravil kolega Valášek? Na hlasovanie neprišiel, lebo sa zúčastňoval GLOBSECu. Tým teda znížil potrebný počet hlasov ZA a dopomohol k jeho schváleniu. Ak to mám vyhnať do extrému, ako sa snaží on a jeho kolegovia, tak uprednostnil akési spoločenské stretnutie pred bojom za ženské práva v parlamente,“ dodala Cigániková.

Laššáková: Politici by mali využiť nadprirodzené vlastnosti na ekonomické opatrenia. Veď už vedia čo bude na jeseň!
"Je ťažké zostať nad vecou. Je ťažké nekričať na niekoho, ak máme pocit, že sa mýli. Je ťažké zostať ticho, ak niekto vyjadruje chybný názor. Je ťažké udržať si kontrolu nad emóciami, keď nás niekto ponižuje alebo nami pohŕda len preto, lebo... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Valášek klame

Podľa poslankyne je hanebné, ak niekto klame a toto napíše o poslancoch za SaS, ktorí stáli v prvej línii boja proti sprísneniu interrupcií, navrhovali interrupčnú tabletku, otvárali témy ako odluka cirkvi od štátu či partnerské spolužitie.

Valášek však trval na svojom: „V takýchto veciach sa nelavíruje, v prípade dnešnej rezolúcie bolo treba hlasovať proti.“

Mikulec sprísňuje pravidlá pre policajtov. Vykopávať dvere budú môcť už iba na kameru!
Je tu výročie policajnej razie v Moldave nad Bodvou a ministerstvo vnútra prehodnocuje svoje kroky. Chce zaviesť telové kamery pre policajtov, na mušku si zoberie aj postavenie Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) a zaoberať sa chce tiež otázkou zriadenia... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Diana Zaťková