Sulík hazardným hráčom: Stavím sa, že Pellegrini nebude víťazom riadnych volieb!
19 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Riadne parlamentné voľby sú síce ešte ďaleko, no predčasné tu môžu byť „co by dup“. V prieskumoch preferencií jednotlivých strán zatiaľ jasne dominuje strana Hlas-SD, no šéf liberálov Richard Sulík si myslí, že v prípade riadnych volieb nebude Pellegrini ich víťazom.


Predseda SaS si je svojím tvrdením taký istý, že by sa o to dokonca stavil. Píše o tom portál parlamentnelisty.sk. Zatiaľ to ale vyzerá tak, že strana Hlas-SD si kráča pomerne isto za svojím cieľom, ktorým je víťazstvo vo voľbách. V júnovom prieskume agentúry Focus pre televíziu Markíza by totiž stranu Hlas-SD volilo 21,6% opýtaných, hoci v máji to bolo 22,4%.
Na nedávno založený subjekt dobré číslo má Hlas-SD dobré čísla

Podľa Richarda Sulíka Hlas-SD na čele s Petrom Pellegrinim síce vyletel raketovo hore, ale pozvoľna bude klesať. „V politike sa síce môže udiať všeličo, a to doslova z večera do rána, dokonca aj taký nelogický jav, ako bolo víťazstvo OĽaNO vo voľbách 2020, ale nepredpokladám, že Peter Pellegrini by bol takým babrákom, aby si nechal vyfúknuť víťazstvo v ďalších parlamentných voľbách,“ myslí si politológ Radoslav Štefančík z Fakulty aplikovaných jazykov Ekonomickej univerzity v Bratislave. Sulík je napriek tomu pripravený staviť sa, že ak budú voľby v riadnom termíne, tak Pellegrini nebude ich víťazom.

Štefančík ale upozorňuje na to, že pri prieskumoch verejnej mienky je treba vždy sledovať dlhodobý trend, nie porovnávať jeden prieskum s prieskumom z predchádzajúceho mesiaca. V januári napríklad tá istá agentúra namerala Hlasu-SD 24,3%, kým v novembri minulého roku „iba“ 19,1%. „Všetky tieto čísla sa však pohybujú v rozmedzí intervalu spoľahlivosti, čo vypovedá o pomerne stabilnom voličskom jadre. Hlas-SD by teda dnes volila približne jedna štvrtina voličov, čo je na len nedávno založený subjekt dobré číslo,“ vysvetlil politológ.

Sulík si opäť kopol do Matoviča. „Mal ma odvolať počas prvej vlny pandémie. Len vtedy na to nemal, hrdina“
Dnes už azda nikto nepochybuje o tom, že vzťah Matovič – Sulík je ako mačka a myš či ako pes a mačka. Šéf OĽaNO je však poriadny pitbull, lebo po predsedovi SaS ide doslova ako po údenom. Čítať ďalej
18 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Na jeseň sa „strhne hlasný boj“ boj medzi Pellegrinim a Ficom

Politológa upozorňuje, že netreba zabúdať na to, že koncom decembra 2020 sa začínala druhá vlna pandémie, vláda vyhlásila tvrdý lockdown na čo boli ľudia nahnevaní a hľadali medzi politikmi niekoho, kto vie ich želania povedať  verejne. „Dnes je však situácia iná, ľudia sa vracajú ako-tak do svojich normálnych životov, slobodnejšie dýchajú, preto ich začínajú trápiť iné témy a opäť hľadajú niekoho, kto im hovorí akoby z duše,“ konštatuje Štefančík a dodáva, že Peter Pellegrini je v súčasnosti v porovnaní s Robertom Ficom v submisívnej pozícii len na prechodné obdobie. „Niekedy na jeseň chytí druhý dych a bude súťažiť s Robertom Ficom o najhlasnejšieho opozičného politika.“

PRIESKUM: Voľby by vyhral Hlas, Smer dýcha na krk SaS, OĽANO sa prepadáva. PS a KDH v parlamente
13 | 06 | 2021 | Aneta Leitmanová