Rodičia, pozor: Látka E171 v potravinách vážne ubližuje vašim deťom aj vám! Šokuje Linhart (VIDEO)
17 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Sledujete to, čo jete? Pozeráte na zloženie potravín? Nie? Tak to by ste mali, pretože status s priloženým videom poslanca Patrika Linharta vás presvedčí o tom, že látka E171, ktorú často konzumujú v rozličných potravinách aj vaše deti, je veľmi škodlivá.


Patrik Linhart patrí medzi ľudí, ktorí upozorňujú na nezdravé prímesi v potravinách či na závadné potraviny ako také. Náš potravinový inšpektor sa v statuse zameral na zložku v potravinách E171, ktorej konzumácia je absolútne nevhodná najmä pre deti. Podľa jeho slov je to doslova jed!
Jedno z najrozšírenejších „éčiek“ (E171) je pre naše deti jedovaté

„Rodičia Pozor! Hovoril som, že je to jed už v roku 2017! Teraz sa to potvrdilo. Nano látku E171 jedia vaše deti!“ píše Linhart. Pripomína, že ľudia v bielych plášťoch nám tvrdili, že je to „bezpečné a nemáme sa čoho obávať“. Lenže teraz už aj oni uznali a vyjadrili sa proti použitiu tejto prídavnej nano látky.

„Ja sa snažím o to, aby sa táto látka, mimochodom vyrobená z nanočastíc (!), s okamžitou platnosťou prestala používať vo všetkých potravinách na slovenskom trhu! Nebudeme čakať ďalších 10 rokov na rozhodnutie EÚ. Jedno z najrozšírenejších éčiek je pre naše deti jedovaté,“ konštatuje Linhart. Opakuje, že doteraz nám tvrdili, že „účinky oxidu titaničitého - E171 na ľudský organizmus nie sú úplne pochopené“. A dovtedy sa považuje za „podmienečne neškodné éčko“!

Potraviny chrániace pred vírusmi
Najúčinnejší je cesnak. Píše Moskovský komsomolec. Čítať ďalej
13 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD


„Na základe nedávnych výsledkov EFSA sa dá očakávať, že Európska únia pridávanie tejto titaničitej nano beloby do potravín možno niekedy v budúcnosti zakáže. Otázka je, kedy? Koľko detí ešte bude ohrozených, že dostane rakovinu? Ja chcem zákaz pre Slovensko hneď a teraz!“ vyzýva rázne Linhart, podľa ktorého E171 patrí medzi farbivá. „Toto svinstvo človeku ubližuje nenápadne, potichu a pomaly. Pri dlhodobej konzumácii dokáže poškodiť črevá a spôsobiť rakovinu. Odborníci ho už desať rokov prirovnávajú k azbestu, no 10 rokov ho konzumovali naše deti!“ šokuje bojovník na zdravú stravu.

Koaličník Linhart odkazuje ministrovi Mičovskému: Si hlúpy Janko, choď radšej objímať stromy!
03 | 04 | 2021 | editor01hd

Vedci dospeli k záveru, že E171 je potenciálne karcinogénny

„Oxid titaničitý je prídavná látka v potravinách čiastočne vyrobená z nanočastíc. Je to teda umelá nano látka. Pritom sa používa najmä v potravinárskych výrobkoch, ktoré sú obzvlášť obľúbené u detí, ako sú žuvačky, cukrovinky, čokolády a zmrzlina,“ vysvetľuje Linhart.

„Ide tu o potenciálne vysoké vystavenie škodlivosti pre tú najzraniteľnejšiu časť obyvateľstva! Pritom už stanovisko francúzskej Národnej agentúry (ANSES) z 12. apríla 2019 (!) jasne identifikovalo možné karcinogénne vplyvy oxidu titaničitého (E 171), okrem iných nepriaznivých účinkov, a dospelo k záveru, že vedecké neistoty a obavy týkajúce sa potenciálnej toxicity pre spotrebiteľov nemožno len tak rozptýliť,“ šokuje ďalej Linhart- Dodáva, že aj holandský úrad pre hodnotenie a výskum rizík (BuRO) jasne vyjadril k používaniu tejto NANO látky neistotu.

„Pritom 19 vedcov z ôsmich krajín vo februári 2016 v Medzinárodnej agentúre pre výskum rakoviny (IARC) v Lyone dospelo k záveru, že by sa mal klasifikovať ako potenciálne karcinogénny pre ľudí. Testy spotrebiteľských skupín vykonané v Španielsku, Belgicku, Taliansku a Nemecku zistili nanočastice oxidu titaničitého (E171) v pomere väčšom ako 50 percent bez toho, aby sa prídavná látka označovala v detských produktoch ako nano. Dokonca aj americký národný inštitút pre bezpečnosť a ochranu zdravia stanovil, že vystavenie ultrajemnému oxidu titaničitému (E171) by sa malo považovať za potenciálny karcinogén!“ neprestáva šokovať potravinový kritik Linhart.

ŠKANDÁL: Spoločnosti Monsanto budeme "vďačiť" za to, že v roku 2025 bude každé druhé dieťa autistom
Americká investigatívna novinárka Janet Phelan uviedla, že podľa Massachusettského technologického inštitútu (MIT) bude v roku 2025 každé druhé dieťa autistom. Čítať ďalej
10 | 01 | 2020 | Preklad: Redakcia HD

E171 nemá žiadnu výživovú hodnotu ani nespĺňa žiadnu prospešnú funkciu

„Tak načo ešte čakať? Kým otrávime rakovinovou nano látkou naše deti? Francúzi to dokázali, my môžeme tiež!“ burcuje Linhart. Podľa neho mnohí výrobcovia potravín a maloobchodníci pôsobiaci na francúzskom trhu úspešne odstránili oxid titaničitý zo svojich výrobkov. „E171 sa totiž používa len na estetické účely a nemá žiadnu výživovú hodnotu ani nespĺňa žiadnu prospešnú technologickú funkciu v potravinách a neexistuje teda ani technologická potreba používania,“ vysvetľuje poslanec. Uvádza, že už viac ako 85 000 občanov v celej Európe podpísalo petíciu na podporu francúzskeho zákazu tejto „titánovej beloby“ (E 171).



„Riešenie: V článku 191 ods. 2 Zmluvy o fungovaní Európskej únie sa stanovuje zásada predbežnej opatrnosti ako jedna zo základných zásad EÚ! A presne o ňu sa opriem a idem bojovať za okamžitý zákaz tohto „umelého NANO pokusu“ na našich deťoch!“ končí zaujímavý a zároveň šokujúci status náš veľký potravinový kritik Patrik Linhart.

Mali by ste počas koronakrízy umývať potraviny mydlom?
Ak ste usilovne umývali produkty mydlom v nádeji, že ste odstránili nový koronavírus, určite nie ste sami. Odborníci na bezpečnosť potravín však v skutočnosti odporúčajú presný opak, informuje spravodajský portál HuffPost. Čítať ďalej
14 | 04 | 2020 | Timotej Dudka