Infektológ Sabaka a Lengvarský bohorovne: Úmrtie 39-ročnej ženy z Nitry nemohla spôsobiť vakcína
17 | 06 | 2021 I Petra Demková

Slovensko len pred niekoľkými dňami obletela správa o úmrtí mladej ženy a matky dvoch detí. Zomrela nečakane v spánku, v noc po podaní druhej dávky vakcíny Pfizer. Kompetentní sa už predbiehajú vo vyjadreniach o tom, že úmrtie nemôže súvisieť s vakcínou.



Žena zomrela v noci po očkovaní

O úmrtí mladej ženy plnej života sa kolegovia na radnici v Nitre dozvedeli od manžela formou SMS. Manželku našiel v noci či ráno po druhej dávke vakcíny bez známok života. Jednoducho zomrela v spánku. Žena pritom netrpela žiadnymi zdravotnými problémami. Žiadne komplikácie nenastali ani po prvej dávke očkovacej látky Pfizer.

Advokát Weis: Vakcíny nie sú vakcínami, očkovanie je experiment, ide o vojnové zločiny
Vakcíny proti COVID-19 sa nachádzajú v tretej fáze testovania. Nazývať však tieto látky vakcínami je sporné. Je to skôr experimentálna génová terapia. Hovorí advokát Peter Weis v rozhovore pre Online magazín 40plus.sk Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Peter Sulek


Žena išla spoločne s manželom cez obed na druhé očkovanie. V noci skonala.

Podľa informácií médií Terézia pracovala na mestskom úrade v Nitre ako právnička. Zástupkyňa prednostu sa pre portál 1pluska.sk vyjadrila takto: „Dozvedela som sa o tom z esemesky Terkinho manžela, ktorú mi poslal v noci z pondelka na utorok. Na utorňajšej mestskej rade sme si Terku uctili minútou ticha.“
Vyjadrenia infektológa Sabaku

Pluska priniesla aj reakcie kompetentných. Lekár a infektológ Peter Sabaka tvrdí, že spojitosť smrti a očkovania je vylúčená. „Mladé ženy sú v riziku trombóz po vakcíne od firmy AstraZeneca po prvej dávke. Po druhej dávke Pfizeru určite nie. Tam nič také zaznamenané nebolo. V žiadnom prípade nie,“ povedal bez akýchkoľvek pochýb pre Plusku infektológ.

„S Pfizerom a Modernou máme už obrovské skúsenosti, sú nimi zaočkované stovky miliónov ľudí po celom svete a nič také pozorované nebolo. Jediné, čo sa môže vyskytnúť, je alergická reakcia. Ale to môžete dostať na hocičo, na sirup od kašľu, na paralen, hocijakú injekciu, liek, ktorý dostanete na pohotovosti, keď vraciate a bolí vás brucho. Alergická reakcia sa môže vyvinúť na čokoľvek a tá môže teoreticky človeka počas hodiny aj zabiť. Boli prípady už aj na Slovensku, že ľudia dostali nejakú injekciu napríklad na alergiu a zomreli. Teoreticky sa to môže stať. Je to anafylaktická reakcia, s ktorou treba počítať po podaní akéhokoľvek lieku. Preto je každý po očkovaní tú polhodinku pod lekárskym dohľadom,“ dodal pre Plusku Sabaka.
Vyjadrenie ministerstva zdravotníctva

Aj minister zdravotníctva má v téme jasno. Spojitosť očkovania so smrťou mladej ženy vylúčil. „V tejto chvíli jednoznačne vylučujeme, že by spomínané úmrtie malo súvislosť s očkovaním. V  uvedenom prípade boli ešte indikované laboratórne vyšetrovacie metódy, na základe výsledkov ktorých bude Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou prípad konzultovať so Štátnym ústavom na kontrolu liečiv,“ povedala za Lengvarského Pluske hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Deň po očkovaní zomrela mladá pracovníčka radnice v Nitre. Súvislosť preverujú
Na radnici v Nitre zažili šok. Ich 39 ročná kolegyňa, plná života, zomrela v noci po podaní druhej dávky vakcíny proti Covidu. Dostala očkovaciu látku spoločnosti Pfizer. Súvislosť preverujú. Informuje denník SME. Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Petra Demková