Rodičia Kuciaka a Kušnírovej držali spolu ako ich deti: Najemotívnejšie chvíle zo súdnej siene
17 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Najťažšie znášali pojednávanie Najvyššieho súdu SR, ktoré trvalo takmer celý deň, rodičia zavraždených detí. Nvinára Jána Kuciaka a jeho snúbenici Martiny Kušnírovej. Počas procesu padali slzy, ktoré neskôr vystriedal úsmev, píše Pluska.

Samotný fakt, že sa rodiny pozostalých dostavili na pojednávanie, napovedá o tom, že ešte veria v spravodlivosť. „Aj vo svojom veku vedel (Ján Kuciak, poznámka red.) dať mame pusu na líce, keď prišiel domov,“ sudca najvyššieho súdu čítal odvolanie rodiny Kuciakovcov. Vtedy matky zamilovanej dvojice podľahli slzám opäť.

Pozostalí sa počas súdneho procesu držali za ruky. Počúvať slová o tak chladnokrvnej vražde ich detí s temným pozadím muselo byť pre obe rodiny nesmierne ťažké. Obe boli takmer celý čas spolu. „Bol to spontánny nápad. Tak ako naše deti boli spolu, tak aj my. V tom je naša sila, že bojujeme spolu za nich dvoch,“ uviedla matka zavraždenej snúbenice.

Nakoniec však nádej nevyhasla. „Som rada, že spravodlivosť zvíťazila,“ pokračovala Kušnírová. O aspoň ako takej úľave napovedal úsmev na tvárach trúchliacich pozostalých.

Inšpekcia koná účelovo: Znechutený Lipšic prirovnáva zásah v priestoroch NAKA k prípadu Kuciaka
11 | 06 | 2021 | Tibor Sipos