Mrazivé slová generála Lučanského ministrovi Mikulcovi: Buď ma dajú dole oni, alebo sa dám dole ja!
16 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Pokus odvolať ministra vnútra Romana Mikulca včera dokončený nebol, a tak sa pokračuje aj dnes. Z úst ministra Mikulca však zaznela veta, z ktorej doslova až mrazí. Povedať mu ju mal generál Lučanský pred tým, ako odišiel do civilu.


Mimoriadna schôdza kvôli odvolávaniu Romana Mikulca bola nielen plná ostrých slov, urážok či invektív, ale sám minister vnútra na nej povedal vetu, ktorá doslova zamrazila. Podľa portálu tvnoviny.sk mu ju mal povedať samotný generál Lučanský v jeho kancelárii pri tom, ako sa s ním lúčil pred odchodom do civilu.
Do civilu odišiel generál Lučanský s medailou, o pár mesiacov ho zadržali

Okrem urážok, ostrých slov a invektív prišlo aj na generála Lučanského, ktorý spáchal tesne pred koncom roka 2020 v cele samovraždu. Vrátil sa k nemu pri svojej obhajobe odvolávaný minister Mikulec, ktorý prítomným poslancom rozpovedal príbeh z lúčenia sa s Milanom Lučanským. Adresoval ho najmä opozičným poslancom, ktorí koalícii vyčítajú generálovu smrť.

„Ja som sa s generálom Lučanským rozprával hodiny. Ja som sa s ním dohodol o tom, že generál Lučanský odíde a odišiel veľmi korektne. My sme sa veľmi korektne rozprávali, dostal dokonca medailu, keď odchádzal. Neviete o tom absolútne nič. Ani jeden, ktorý tu rozprávate o generálovi Lučanskom, neviete o ňom absolútne nič,“ povedal na začiatku svojej reči Mikulec.

Žitný: Ako bol donútený odísť z polície generál generál Lučanský, tak sú donútení šéfovia NAKA
Rozpadá sa vedenie elitnej NAKA v priamom prenose? Otázka je pre niekoho možno divná, ale niečo sa v Národnej kriminálnej agentúre diať musí, lebo v krátkom čase z nej požiadal o odchod už tretí vysokopostavený funkcionár. Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Minister dodal: „Generál Lučanský bol obvinený zo závažných trestných činov brania úplatku a korupcie. Ale ja vám poviem jednu vec, a to som povedal aj vo výbore na obranu a bezpečnosť, a poviem to pokojne aj tu, keďže absolútne zneužívate túto vec. Keď generál Lučanský odchádzal, tak mi do očí v mojej kancelárii povedal, že ´čo si myslíte, pán minister, že čo sa stane, keď ja odídem?´ Ja som mu povedal, že neviem, čo sa stane. A on mi odpovedal: ´Pán minister, buď ma dajú dole oni, alebo sa dám dole ja´.“

Milan Lučanský požiadal o uvoľnenie zo služobného pomeru k 31. augustu 2020 a minister vnútra Roman Mikulec jeho žiadosť prijal. Národná kriminálna agentúra zadržala Lučanského 3. decembra 2020, obvinila a vzala ho do väzby v rámci akcie Judáš. Samovraždu vo svojej cele spáchal generál Lučanský 29. decembra a na druhý deň zomrel.

Kauza Lučanský: Komisia nemá vôbec prístup ku všetkým dokumentom, ako máme vyšetrovať? pýta sa Saková
Denisa Saková ako členka nezávislej komisie, ktorá vyšetrovala tragické okolnosti úmrtia bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, nepodporila jej záverečnú správu. O tom, prečo tak konala konečne prehovorila. Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Diana Zaťková