Japonsko chce do konca júna zaočkovať každý deň až jeden milión ľudí
16 | 06 | 2021 I Lukáš Leca

Šéf japonského očkovacieho programu odhalil ambiciózny cieľ, aby sa do konca júna dalo každý deň zaočkovať jeden milión ľudí. Doteraz bolo v Japonsku zaočkovaných proti Covid-19 iba asi 5 percent populácie, informuje portál RT.


V utorok Taró Kóno vyjadril ľútosť nad tým, že sa v Japonsku neočkuje rýchlejšie. „Keby som sa mohol vrátiť úplne na začiatok, pravdepodobne by som zrušil klinické testovanie, ktoré sme uskutočnili. V núdzovom prípade, ako je Covid-19, si myslím, že sme mali začať s očkovaním čo najskôr,“ uviedol Kóno.

Zároveň odhalil, že sa krajina teraz bude usilovať o to, aby do konca mesiaca začala očkovať milión ľudí denne. Správa o snahe Japonska posilniť svoju očkovaciu kampaň bola oznámená s blížiacim sa dátumom olympijských hier. Aj keď stále nie je jasné, či sa budú môcť domáci diváci podujatia zúčastniť, do Tokia pricestuje 11 000 olympionikov a 4 000 paralympionikov. Olympijské hry sa uskutočnia o necelých šesť týždňov.

Japonsko v súčasnosti očkuje každý deň okolo 828 194 ľudí. Ak by japonská očkovacia kampaň pokračovala rovnakým tempom a japonská populácia by si aj naďalej želala byť zaočkovaná, trvalo by zaočkovanie ďalších 10 percent krajiny len niečo vyše mesiaca.

Pundžáb nastoľuje očkovaciu diktatúru. Nezaočkovaným zablokuje SIM karty
Vláda pakistanskej provincie Pandžáb pritvrdila v očkovacom programe proti Covid-19. Tým, ktorí odmietnu očkovanie, zablokuje SIM karty, informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


Japonská očkovacia kampaň v porovnaní s ostatnými krajinami výrazne zaostáva. Iba 5 percent japonskej populácie je úplne zaočkovaných. Japonské úrady požadovali domáce klinické testovania vakcíny Pfizer. Až koncom mája boli schválené vakcíny Moderna aj AstraZeneca.

V sobotu 12. júna otvorilo tokijské hlavné očkovacie centrum svoje brány občanom do 65 rokov. Ponúkajú sa aj telefonické rezervácie s cieľom zvýšiť rýchlosť očkovania v krajine.

Britský portál The Times nepravdivo tvrdí, že ruské bombardéry vstúpili do írskeho vzdušného priestoru
08 | 06 | 2021 | Lukáš Leca