Cirkus s parlamente: Jeden potkan, druhý potkan... Kedy konečne zavolajú deratizérov? (VIDEO)
16 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Rozprava pri pokuse odvolať ministra vnútra Romana Mikulca z funkcie sa opäť nezaobišla bez hádok, urážok a invektív. A to najmä z táborov oboch najväčších rivalov, teda OĽaNO a Smeru. Video, ktoré zverejnil facebookový profil Zomri, to len potvrdzuje.


Predseda parlamentu Boris Kollár mal pred časom dobrého „ciťáka“, keď hovoril, že ak sa Igor Matovič vráti do parlamentu, budú tam iba hádky. Isto tým nemyslel iba koaličné, pretože v tom čase bola veľká kríza práve v nej, ale aj tie s opozíciou. A včerajšok mu dal plne za pravdu. Video z profilu Zomri, ktoré zachytáva „stret názorov“ Matoviča a Blahu, je jasným dôkazom toho, ako by to vyzeralo v parlamente, ak by bol súčasný minister financií „iba“ poslancom.
V tej hierarchií sú už všetci tam, kde patria, a ešte niektorí pribudnú

„Máte Boha pri sebe? Pardon, Marxa alebo Lenina máte pri sebe?“ hovorí hneď na úvod kvetného prejavu šéf OĽaNO Matovič obracajúc sa na podpredsedu Smeru Ľuboša Blahu. Ten mu následne podáva akýsi servítok, ktorý Matovič šmarí naspäť smerom k nemu.

„To nie je v súlade ani s kostolnou morálkou, to nie je v súlade s morálkou ani v súlade s marxizmom leninizmom, to nie je v súlade s ničím normálnym,“ pokračuje líder OĽaNO a dodáva, že na mieste Smeru by miesta v parlamente by nechal štyri roky prázdne a chodil by po kanáloch. Neukázal by sa v parlamente a nekázal o morálke, keď "toto" urobili so štátom.



Matovič si vzápätí opäť kopol do svojho najväčšieho politického soka Roberta Fica, ktorého nazval šéfom všetkých mafiánov a zodpovedného za všetko, čo sa tu stalo. „V tej hierarchii sú už všetci tam, kde patria, a ešte niektorí pribudnú,“ hovorí polovýhražne Matovič. Dvaja kľúčoví organizátori zločinu sú však podľa šéfa OĽaNO stále na slobode, no majú obrovský strach, že skončia tak isto. Matovič vzápätí pripomenul, že na istom poschodí hotela Hilton so samostatným vchodom sa stretávali Gašpar, Bödör, Fico Pellegrini a spol. a organizovali to, ako nám unesú štát. „A oni nám ho uniesli,“ dodáva Matovič.

Parlament sa zmenil na krčmu štvrtej cenovej: Potkan, trtko, primitív, mafián.....aj obvinenie z alkoholizmu
Na utorkovom rokovaní parlamentu majú poslanci na stole návrh na odvolanie ministra vnútra Mikulca. Samotné rokovanie je mimoriadne búrlivé a padajú aj vulgárne nadávky. Rozohnili sa takmer všetci. Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Jiří Suchý a Karel Štědrý by mali z Matoviča a Blahu radosť

Šéf OĽaNO sa vzápätí chváli, že bol jediným, ktorý sa postavil mafiánovi Ficovi zoči-voči a povedal mu, že chráni zlodejov. „Dnes viem z policajných spisov, že títo ľudia dali sledovať mňa aj moju manželku a že to robili nezákonne, bez akéhokoľvek súhlasu sudcu,“ hovorí s roztraseným hlasom Matovič.

Vzápätí poukazuje aj na vtedajšieho generálneho prokurátora Trnku, ktorý mu mal  v roku 2010 povedať, že on uznáva ten systém, ktorý obhajuje aj Robert Fico, že si politici nejdú navzájom po krku a že sa to snaží upratať tak, aby z toho neboli zbytočné aféry. „Áno, žili ste 12 rokov v presvedčení, že vrana vrane oči nevykole, lenže my nie sme vrany,“ hovorí Matovič, keď mu vtom vedľa sediaci Blaha povedal, že je potkan.



Prirodzene, Matovič mu na to bez zaváhania odvrkol, že potkanom je on. Doslova ako vystrihnuté z piesne Jiřího Suchého a Karla Štědrého „Potkal potkan potkana...“ Nuž, aj takáto je kultúra našich volených zástupcov. A to na oboch brehoch slovenskej politickej rozbúrenej rieky.

Blaha: Slušnoľudia, nezabúdajte, aj naša trpezlivosť má hranice. Matovičova zlomoc sa musí skončiť!
Minister vnútra Roman Mikulec neprežíva v ostatných dňoch práve pokojné obdobie. Útočnú kampaň, ktorú proti nemu spustili Robert Fico a jeho Smer, by ustál len málokto. A keďže on to zatiaľ zvláda, Ľuboš Blaha sa mu v statuse rozhodol ešte čosi... Čítať ďalej
12 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik