Tak tomuto neuveríte: Cez deň budú tropické horúčavy, v utorok nad ránom prídu mrazy!
14 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Príroda sa celkom zbláznila, toto už nie je ani ako v apríli. Meteorológovia iba včera informovali, že od utorka prídu tropické horúčavy a dnes už varujú pred prízemnými mrazmi! Na pozore by sa mali mať najmä poľnohospodári a záhradkári.


Takéto niečo si zrejme nepamätajú ani tí najstarší Slováci. Veď kto to kedy videl aby bolo cez deň aj viac ako 30 stupňov a nad ránom bol vonku mráz? Podľa SHMÚ to tak ale bude a na pozore by sa tak mali mať najmä poľnohospodári, ovocinári a záhradkári. Ako informuje portál tvnoviny.sk, meteorológovia varujú, že v noci na utorok hrozí vo viacerých lokalitách Slovenska prízemný mráz!

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa, na územie Bratislavského, Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Trnavského, Prešovského a Žilinského kraja, kde v noci na utorok 15. 6. hrozí prízemný mráz.

Výstraha platí od 2.00 h až do utorkového rána. Vo výške piatich centimetrov nad zemou sa podľa SHMÚ ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu od nula až po -2 stupne Celzia. „Takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny,“ spresnili meteorológovia.

Slováci pozor: Na budúci týždeň nás zasiahne prvá vlna veľkých horúčav v tomto roku
Tohto roku čaká väčšina Slovákov zatiaľ na teplé počasie márne. Už budúci týždeň by sa to však malo zmeniť, pretože naše územie podľa meteorológov zasiahne prvá vlna horúčav. Mala by trvať minimálne do konca týždňa. Veľmi teplé budú nielen dni, ale... Čítať ďalej
13 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik