Slotova formula či Ficov 15-tisícový telefón: Z akých luxusných hračiek sa museli slovenskí politici vykrúcať?
10 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Slovenskí politici, či už bývalí alebo súčasní, sa môžu pochváliť naozaj luxusnými skvostami, píše Pluska. Aj keď je evidentné, že si ich nezadovážili z ich oficiálnych platov, vďaka čomu sa museli pred novinármi často vykrúcať, vyvrátiť ich vlastníctvo by však nebolo zrovna jednoduché. Na čom si potrpí Fico, Mikulec, Kaliňák či Slota?


Robert Kaliňák

Bývalý minister vnútra svoju vášeň pre motorky netají. Kedysi bolo často medializovanou témou jeho ruská motorka Ural Ranger 750. Podľa dostupných informácií sa jej cena pohybuje okolo 18-tisíc eur. Okrem nej však dostal niekoľkonásobne drahší dvojkolesový dar od ministra vnútra Spojených arabských emirátov. Na mieru vyrobený chopper v slovenských farbách môže mať hodnotu až 150 000 - 200 000 eur. V istom čase sa pre svoju špecifickosť dokonca objavil v bratislavskom dopravnom múzeu.



Ján Slota 

Bývalý národniar Ján Slota zvykol okrem svojich prešľapov vzbudzovať záujem novinárov aj svojim vozidlom. Išlo o civilnú verziu formule - Mercedes McLaren SLR. Cena tohto luxusného vozidla sa pohybuje okolo štvrť milióna eur. Slota však zapieral, že ho vlastní.



Robert Fico

Exminister a líder Smeru Robert Fico sa môže pochváliť luxusnými hodinkami, ktorých cena sa pohybuje okolo 20-tisíc eur. Za zmienku však stojí aj iný husársky kúsok niekdajšieho predsedu vlády. Pred časom totiž počas rozhovoru vytiahol z vrecka telefón značky Vertu. Jeho hodnota sa pohybuje okolo neuveriteľných 15-tisíc eur.



Roman Mikulec

Súčasný šéf rezortu vnútra sa nedávno dostal pod paľbu kritiky za svoje hodinky lukratívnej značky Hublot. Podľa Mikulca je však tento "dar" replika. V prípade, že by toto tvrdenie nebolo pravdivé, išlo by o približnú sumu 40-tisíc eur.

V šľapajach Fica: Národná banka kúpila Kažimírovi luxusný mercedes, objednal ho Fleischer z kauzy Očistec
Za sumu 75 000 eur kúpila Národná banka Slovenska svojmu guvernérovi a exministrovi financií Petrovi Kažimírovi luxusné vozidlo, informuje Pluska. Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Tibor Sipos