Chmelár: Choré uvažovanie a zvrátená filozofia. Na čele NATO stojí čistý psychopat!
09 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Človek nemusí byť rusofil, aby pochopil, že toto je choré uvažovanie a zvrátená filozofia. Európa by sa mala zamyslieť nad tým, prečo má čoraz viac nepriateľov vo svete. Prečo nás Spojené štáty sťahujú do špirály nekonečných vojen a pretekov v zbrojení a či je NATO cesta k mieru a bezpečnosti." Citát Eduard Chmelár.


"Trójsky kôň západ potrebuje svoju politiku glasnosti." Začína príspevok na sociálnej sieti Eduard Chmelár.
Na čele Severoatlantickej aliancie stojí čistý psychopat

"Už dlhší čas pozorujem z profesionálnych dôvodov generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga. A musím skonštatovať, že na čele Severoatlantickej aliancie stojí čistý psychopat. Ten človek sa načisto zbláznil. Nikto nemá toľko nepriateľov vo svete ako U.S.A., ale on po stretnutí s Bidenom v Bielom dome vyhlásil, že žiadna iná svetová mocnosť nemá toľko priateľov a spojencov ako U.S.A."

Horúčkovito zbrojiť podľa Chmelára musí západ z dôvodu obrany. Generálny tajomník NATO, Stoltenberg uviedol aj dôvody zbrojenia. Vyjadril sa, že Čína nezdieľa západné hodnoty, Rusko je čoraz agresívnejšie, nepriatelia investujú do nového vojenského potenciálu. A tak sa musia brániť.

Britský portál The Times nepravdivo tvrdí, že ruské bombardéry vstúpili do írskeho vzdušného priestoru
08 | 06 | 2021 | Lukáš Leca

Šialené tempo zbrojenia členských štátov NATO

"Členské štáty Severoatlantickej aliancie šialeným tempom zvyšovali zbrojenie aj napriek pandémii. Uplynulý rok vynaložili viac ako 1,1 bilióna dolárov," píše Chmelár. Podľa neho je to 4-krát viac ako Čína a 16-krát viac ako Rusko. Poukazuje na to, že za posledné desaťročia majú U.S.A. na svedomí milióny ľudských životov. A pýta sa, prečo sa potom hovorí o nejakej čínskej alebo ruskej hrozbe a kto sa komu vyhráža.

"To, čo produkuje NATO, je jedna lživá až primitívna propaganda, ktorá nemá oporu v číslach. Ak chce Európa zostať mierovým projektom, musí sa bezpodmienečne emancipovať. A keď to bude potrebné, tak sa odtrhnúť od zhubného militaristického vplyvu U.S.A. a zmeniť filozofiu bezpečnosti. Adresovať Číne výčitku, že „nezdieľa naše hodnoty“, je prejavom neokoloniálnej agresivity. Nie partnerstva a rešpektu. V Pekingu táto spupnosť nikoho nevystraší, iba prehĺbi nedôveru," vysvetľuje Chmelár.

Vládnu nám zlodeji a blázni. Zobrali nám nádej, že sa dá krajina riadiť slušne, nekorupčne a odborne
Neznámy autor na stránke Nekŕmte nás odpadom zverejnil príspevok. „Žijeme v zvláštnej krajine. Financie riadi bývalý vydavateľ novín s účtovníctvom na povale, eurofondy a štátne IT sebestredná bábkoherečka, školstvo vyučený obuvník s opísanou... Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | Petra Demková

Chceli sme európske Nemecko a dostali sme nemeckú Európu

Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas včera vyhlásil, že Európska únia by mala zrušiť právo veta členských krajín v otázkach zahraničnej politiky. Vyjadrenie Maasa komentuje Chmelár ako falošné a určené pre naivných. A s ktorým súhlasia predovšetkým európska elita v Bruseli a najmä liberálne sily. Poukazuje na to, že tlak Nemecka je už dnes veľmi veľký. Po zrušení práva veta by bola celá stredná Európa podľa neho satelitom, alebo protektorátom Berlína.

"Maasova požiadavka by mala logiku vo funkčnej federácii. Za súčasných okolností je však mimoriadne nebezpečná. Praktizovaná demokracia v Bruseli nikdy nebola vítaná, hoci bola mnohokrát deklarovaná. Krásne to vidieť aj na fraške, ktorá sa dnes prezentuje pod názvom „Konferencia o budúcnosti Európskej únie," píše Chmelár.
Povýšenecké poučovanie nie je diskusiou

"Už viackrát som upozornil, že podobných projektov som zažil za posledné dve desaťročia niekoľko. Vždy sa skončili fiaskom a nesplnenými sľubmi. Podobne tragikomicky to prebieha aj v súčasnosti, hoci sa organizátori dušujú, že tentoraz to už bude naozaj, ale naozajsky naozajstne úplne inééé," vysvetľuje Chmelár.

"Toto povýšenecké poučovanie podľa neho nie je diskusiou. "Ľudia, ktorí sa v tom vyznajú, nepotrebujú vysvetlenie, potrebujú rešpekt. Nič sa nezmenilo. Presne takto prebiehali diskusie o demokratickom deficite EÚ. Bruselskí technokrati si mysleli, že tento nedostatok sa odstráni, keď ho vysvetlia. Ale on tu je a bude aj po ich poučovaní. A ak raz Európa zahynie, zahynie na toto nevýslovné pokrytectvo byrokratov. Tí realitu nechcú meniť ale vysvetľovať. Problémy nechcú riešiť, ale zametať pod koberec," píše.

"Západ potrebuje svoju „politiku glasnosti“, lebo dnes sa správa presne tak ako Sovietsky zväz pred kolapsom. Ako prebyrokratizovaný moloch žijúci v lži a zbrojený na smrť," dodáva na záver.

Chystajú nám „páni sveta“ na júl celosvetový kolaps?
Svetové ekonomické fórum Davos má na júl 2021 naplánovanú vojnovú hru, ktorá má „simulovať“ zablokovanie celosvetovo životne dôležitých dodávateľských reťazcov. Pričom práve táto organizácia „prorocky“ nacvičovala covid pandémiu už niekoľko... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Imrich Kovačič