Tajná správa SIS zo zákona vôbec nesmie byť tajná. Naopak, je nezákonné ju vydávať za tajnú!
06 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Už dlhšie počúvame a čítame o akejsi tajnej správe Slovenskej informačnej služby. Tajne ju dokonca čítali na utajenom stretnutí pléna národnej rady Slovenskej Republiky! Kto a prečo tu na nás hrá toto primitívne divadlo?


Celé Slovensko už pozná obsah "
"Tajná" správa SIS je vonku! Hovorí o univerzálnych svedkoch aj udavačoch na objednávku
Utajený materiál, pred publikovaní ktorého nedávno ľudí varoval aj NBÚ je zrejme definitívne "odtajnený". Dokument s označením stupňa tajnosti "Dôverné" a podpísaný údajne samotným riaditeľom SIS, Michalom Aláčom sa pravdepodobne objavil pravý a v... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | René Skalný
". Najťažšie sa na SLovensku už dlhodobo utajujú práve tie tajné dokumenty. Tajné rokovania, tajné stretnutia, tajná politika a rlôzne tajnosti politikov. Tajná správa SIS je o utajovanom ovplyvňovaní rôznych vyšetrovaní.

"Tajná" správa SIS je vonku! Hovorí o univerzálnych svedkoch aj udavačoch na objednávku
Utajený materiál, pred publikovaní ktorého nedávno ľudí varoval aj NBÚ je zrejme definitívne "odtajnený". Dokument s označením stupňa tajnosti "Dôverné" a podpísaný údajne samotným riaditeľom SIS, Michalom Aláčom sa pravdepodobne objavil pravý a v... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | René Skalný
, ktoré "tajná" správa Slovenskej informačnej služby pomenúva sa už zaoberá aj Úrad inšpekčnej služby slovenskej polície. Práve inšpekcii ich na ďalšie konanie odovzdal sám minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Potvrdila to dokonca aj hovorkyňa Ministerstva vnútra Petra Friese.

Niekde však nastala chyba. Taká maličkosť. Šéfa inšpekcie Szabóa, medzitým polícia zatkla. Polícia, ktorá spadá pod vednie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO.

Fico chce podať návrh na odvolanie Mikulca v pondelok, chce čítať správu SIS
Opozičný Smer-SD má podať v pondelok (7. 6.) návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO). Na nedeľnej tlačovej konferencii to povedal šéf strany Robert Fico. Avizoval, že by mohol na schôdzi k odvolávaniu Mikulca čítať... Čítať ďalej
06 | 06 | 2021 | tasr

Správa je o ovplyvňovaní vyšetrovania

Ak ešte žijeme v demokratickom štáte, teda aspoň de iure, potom všetjky vyšetrovania spadajú pod orgány činné v trestnom konaní (OČTK). Orgány, ktoré si na túto činnosť demokraticky, na základe zákonov, vytvoril štát, Slovenská republika. Teda ide o oficiálne inštitúcie Slovenskej republiky.

Tajná správa SIS je však o tom, že práve na pôde nezávislých orgánov činných v trestnom konaní sa pácha trestná činnosť. Musíme však pripustiť, že tento predpoklad je ešte stále vo fáze podozrenia. Ibaže by to bolo inak, keďže na pôde SIS sa konalo presne to, čo sa tam konalo pod rúškom utajenia.

Sprisahanie vládnych predstaviteľov v budove SIS môže predznamenávať tzv. "Čiernu labuť" pod Tatrami (Igor Cibula)
Bývalý riaditeľ rozviedky SIS a expert na spravodajské služby - Igor Cibula označuje nedávne stretnutie vládnych predstaviteľov v budove SIS za možný fenomén "Čiernej labute". Takzvané "Čierne labute" sú nepredvídateľné javy a udalosti nečakane... Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | René Skalný

Poznáte Zákon č. 215/2004 Z. z.?

Ide o zákon, ktorý sa v plnom znení volá Zákon o ochrane utajovaných skutočností a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Tento zákon v paragrafe 4 doslovne vymedzuje "zákaz utajovania niektorých informácií". Nasleduje citácia zo zákona:

(1) Utajovanou skutočnosťou nemôže byť informácia o
a) nezákonnom alebo nesprávnom postupe alebo nezákonnom rozhodnutí verejných činiteľov a orgánov verejnej moci,
b) trestnej činnosti verejných činiteľov,
c) nehospodárnom, neefektívnom a neúčelnom nakladaní s verejnými prostriedkami,
d) závažnom ohrození alebo poškodení životného prostredia, života a zdravia,
e) platových náležitostiach, hmotnom zabezpečení a hmotných výhodách verejných činiteľov.
Tak teda preložené do slovenčiny

Správa SIS je o ovplyvňovaní roznych vyšetrovaní terstnej činnosti. SIS je štátny orgán. Orgány činné v trestnom konaní sú štátne orgány. Ide teda o orgány verejnej moci. A čo píše hneď v prvom odseku štvrtého paragrafu citovaný zákon?

 

"Utajovanou skutočnosťou nemôže byť informácia o nezákonnom alebo nesprávnom postupe alebo nezákonnom rozhodnutí verejných činiteľov a orgánov verejnej moci."
Ale poďme ďalej

V nasledujúcom druhom odseku sa v zákone explicitne vymenúvajú dôvody pre ktoré utajovanou skutočnosťou nemôže byť informácia o "trestnej činnosti verejných činiteľov."
Ak by sa málilo

Ten istý zákon stanovuje, že "utajovanou skutočnosťou nemôže byť informácia o nehospodárnom, neefektívnom a neúčelnom nakladaní s verejnými prostriedkami" a taktiež informácia "o platových náležitostiach, hmotnom zabezpečení a hmotných výhodách verejných činiteľov.."
Kajúcnici, ich výhody a odmena SIS za "nášho" človeka

Tak si to teda zhrňme. Kajúcnici požívajú výhody v podobe smiešnych trestov, prípadne beztrestnosti. Naďalej si užívajú slobodu, zatiaľ čo iní, na základe ich výpovedí, stále sedia vo väzbe. Navyše v samotných prípadoch častokrát ani OČTK vôbec nekoná a nedejú sa žiadne vyšetrovacie úkony.

Šutaj Eštok: Lučanského donútili zobrať si život a kajúcnici si letia súkromným letom do Dubaja
Poslanec NR SR Matúš Šutaj Eštok hovoril v diskusnej relácii RTVS O 5 minút o kajúcnikoch, ktorých výpovede sú podľa tajnej správy Slovenskej informačnej služby (SIS) manipulované aj o zosnulom exprezidentovi polície Milanovi Lučanskom. Ukážku z... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Tibor Sipos


Na verejnosť
Pellegrini: Overte si 20 miliónov pre SIS a či to nepotvrdzuje kšeft Matoviča a Hegera
24 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová
o dotácii pre štátny orgán (rozumej SIS, pozn. red.) od ministerstva financií za to, že sa postará o "nášho kajúcnika". Nehovoriac o ďalších výhodách, o ktorých nevieme. Vieme však o
Advokáti vyzývajú na okamžité prešetrenie ovplyvňovania výpovedí kajúcnikov. Takéto postupy sú neprípustné!
Iniciatíva advokátov za právny štát (IAPŠ) a JUDr. Martin Ribár vyzývajú komeptentných na okamžité prešetrenie ovplyvňovania výpovedí kajúcnikov. Žiadajú od upustenia od podobných postupov v praxi orgánov činných v trestnom konaní (OČTK), uvádza sa... Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič
. Taktiež vieme o mučení v kolúznej väzbe s následkom smrti. Toto všetko sa už dá klasifikovať ako trestné konanie.
Čo ešte treba?

Je vyššie uvedené ešte stále málo na to, aby ktosi uznal, že tu dochádza k trestnej činnosti? A že nezákonným aktom je aj zakrývanie tejto trestnej činnosti pod akýsi utajený režim? Prečíta si niekto na Generálnej prokuratúre Zákon č. 215/2004 Z. z.? Alebo treba podať priamo trestné oznámenie vo veci podozrenia z ignorovania tohto zákona?

Kto v tomto štáte teda urobí konečne poriadok? Lebo tí, ktorí nám to sľubovali pred voľbami, robia teraz presný opak!

Jozef Šátek: Je tu nápadná podobnosť s Gorilou. Moc si nesmie zo SIS robiť slúžku
Súčasné "hry" s tajnou službou v pozadí či v popredí až nápadne pripomínajú Gorilu. Je mimoriadne nebezpečné, ak si aktuálna moc podriaďuje SIS svojim mocenským potrebám. Likvidácia oponentov aj s pomocou tajnej služby pripomína režimy, ktoré... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Ivan Brožík