Ostrá kritika Radičovej voči Čaputovej a Hegerovi: "Tu sa musí diať niečo strašné..."
06 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Bývalá predsedníčka vlády a profesorka sociológie Iveta Radičová na tému "tajného" stretnutia, ktoré  zorganizoval premiér Eduard Heger (OĽaNO), priznala, že v minulosti ho zvolala aj ona. Malo ísť podľa jej slov o stretnutie o kauze Gorila. Na ňom však vtedy nebol prítomný prezident. Tým však neospravedlňuje aktuálnu schôdzku na SIS.


„Zorganizovala som a na verejnosti som ohlásila veľmi podobné zloženie, keď som odovzdávala originál spisu Gorila.“ Pripomenula Radičová v pondelkovom rozhovore pre rádio Expres. „To bol spis, ktorý znovu obnovil vyšetrovanie,“ hovorí v článku, ktorý publikoval web mimoriadnespravy.sk expremiérka.
Vysoká neštandardnosť

Iveta Radičová pripomenula, že "v tom čase zvolala na Úrad vlády podobné zložky ako nedávno premiér Heger. Okrem prezidenta SR a predsedu Národnej rady. Podotkla, že vtedy sa situácia koordinovala aj s Bezpečnostnou radou štátu. Podľa Ivety Radičovej sú situácie, keď je potrebné zvolať takéto fórum. Radičová však zdôraznila, že pokiaľ ide o stretnutie zo 17. mája v podzemnej miestnosti SIS, za účasti prezidentky je „vysoko neštandardné“.
Tu sa musí diať niečo strašné

„Pokiaľ mal premiér potrebu konzultovať informácie, ktoré považoval za vážnu hrozbu, tak je na mieste pozvať si kompetentných na Úrad vlády. A rokovať na pôde premiéra SR. Minimálne preto, že utajované verejné stretnutie dnes vyvoláva otázky, pochybnosti… Pretože, keď niečo takéto zorganizujete, je absolútne na mieste otázka: Tu sa musí niečo strašné diať…“
Prezidentka konala nesprávne

Ku účasti hlavy štátu Zuzany Čaputovej bývalá premiérka Radičová v rádiu Expres poznamenala, že prezidentka „sa na takomto stretnutí nemala zúčastniť“. Informoval portál mimoriadnespravy.sk.

(Medzititulky red. HD.)

"Nie je iná možnosť, ako SIS zrušiť a postaviť na nových základoch," myslí si Radičová
Slovenská tajná služba (SIS) by mala za každých okolností pôsobiť tak, aby mala nezlomnú dôveru verejnosti, čo sa píše i v etickom kódexe "tajných". Dôvera verejnosti voči nej je pritom mnohonásobne pošliapaná a aj podľa expremiérky Radičovej majú... Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Timotej Dudka