Ďalší chaos v NCZI. Kombinácia vakcín dovolená nie je, chybné SMS Slováci dostávajú
05 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

Vo vakcinácii je chaos. Na Slovensku nie je dovolená kombinácia vakcín. Záujemcom o očkovanie sa aj tak stáva, že príde SMS na inú vakcínu, akou boli zaočkovaní prvýkrát. Slováci dostávajú zlé SMS s pozvánkou na druhú dávku. Ignorujte, radí štát.


Na takýto prípad upozornil podľa portálu Startitup DenníkN. Gabriela Naď dostal pozvánku na druhú dávku a šiel na ňu, hoci mal namiesto AstraZenecy dostať Pfizer. Na infolinke mu povedali, že je to v poriadku.
Prípad Gabriela Naďa nie je zďaleka jediný

Národné centrum zdravotníckych informácii (NCZI) upozorňuje, že ak príde očkovaným SMS na inú vakcínu, ako bola prvá dávka, je potrebné ju ignorovať. Počkať majú na novú vakcínu s číslom 2 a správnym typom vakcíny.

„NCZI sa pri plánovaní na vakcináciu riadi VÝHRADNE informáciami a dátami z vakcinačných centier. Informácie z vakcinačných centier priebežne kontrolujeme a opravujeme, “ uvádza NCZI vo svojom príspevku na Facebooku. Píše portál Startitup.

V prípade prvej dávky termín na očkovanie je možné zmeniť, aj zrušiť. V prípade druhej dávky vakcíny, systém tento krok zatiaľ neumožňuje.

Anna Belousovová: Do NATO platíme miliardy za to, že si zo Slovenska spravilo vojenské cvičisko
Najnovšia tlačová správa ministerstva obrany zarazila nejedného čitateľa. Každé tri hodiny deň čo deň, v dennej i nočnej dobe, po celý týždeň presuny vojenskej techniky a personálu cudzích mocností po našom území. A to všetko už niekoľko... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Ivan Brožík

Podobná chyba aj na Ministerstve zdravotníctva

V to istom prípade Gabriela Naďa ministerstvo zdravotníctva uvádza, že chybu spravil pracovník call centra. Pričom NCZI tvrdí, že ďalšia chyba sa stala vo vakcinačnom centre. Gabriel Naď precestoval kvôli očkovaniu stovky kilometrov. Zbytočne. A navyše, nikto sa mu ani neospravedlnil, píše portál Startitup.

„Chcel som mať istotu, že ma naozaj zaočkujú a že tam nepocestujem zbytočne. Volal som tam ráno tesne po ôsmej 27. mája. Pán na linke mi jasne povedal, že určite mám prísť, lebo druhá dávka vakcíny AstraZeneca sa nahrádza Pfizerom," vysvetlil.

"Denník N sa zaujímal o pôvod tejto chyby. Tá podľa hovorkyne Diany Dúhovej vznikla priamo v očkovacom centre v Rimavskej Sobote," píše portál Startitup.

Peter Visolajský: Deje sa tu nejaký podvod alebo iba členovia vlády nepoznajú jej program?
Lekárske odborové združenie dôrazne žiada, aby sa politici a hlavne politické strany držali svojich predvolebných sľubov. Pripomína im to za združenie doktor Peter Visolajský. "Ak politický nominant neplní alebo dokonca robí opak toho, čo strana,... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Ivan Brožík