USA: Odklonili lietadlo kvôli bosému výtržníkovi
05 | 06 | 2021 I tasr

Americký let z Los Angeles do Nashvillu v piatok poobede odklonili do amerického štátu Nové Mexiko po tom, čo sa do pilotnej kabíny snažil získať prístup jeden z pasažierov, informovala v sobotu agentúra AP.


Výtržník sa neúspešne snažil dobývať do zamknutej kabíny letu číslo 386 spoločnosti Delta Air Lines, avšak zvyšným pasažierom a posádke sa ho podarilo spacifikovať.

Na videu nakrútenom v lietadle je vidno bosého muža, znehybneného sťahovacími páskami, ktorý dokola opakuje: "Zastavte toto lietadlo!"

Následne ho posádka spútaného odtiahla do zadnej časti lietadla, ktoré letová kontrola odklonila na medzinárodné letisko v Albuquerque.

"Lietadlo bezpečne pristálo a pasažiera odovzdali do rúk polície a FBI. Momentálne sa nachádza vo väzbe," uviedla letecká spoločnosť. Pri incidente sa nikto nezranil.

Záhadné udalosti v Iráne: Loď sa potápa v Ománskom zálive, zatiaľ čo horí rafinéria. Ide o sabotáž?
V rafinérii v Teheráne vypukol obrovský požiar. Len niekoľko hodín pred tým jednu z najväčších lodí iránskeho námorníctva v Ománskom zálive rovnako zachvátili plamene a po šiestich hodinách sa potopila. Rastie podozrenie, že ide o novú sériu... Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová