Armádne konvoje na cestách, bombardéry B-52 nad našimi mestami - kto to povoľuje?
05 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Alebo, on to vlastne ani nikto nepovoľuje. Slováci držia hubu. USA si z našej krajiny spravili Nevadskú púšť. Naša vláda im to priam ponúka. Lenže - z tých bombardérov tu a tam čosi odpadáva. A sú vyzbrojené jadrovou muníciou? Veď sú strategické. Naozaj nepotrebujeme vysvetlenie?


Nepriamo na túto skutočnosť upozornil v statuse na sociálnej sieti Juraj Draxler.

Reprofoto FB (@Juraj Draxler)

Iba omyl

"Zo správ tento týždeň ma najviac zaujala tá, ako americké komando prepadlo malú továrničku na výrobu oleja v Bulharsku."

"Proste len tak - mali v okolí cvičenie a pomýlili si objekty."

 

Anna Belousovová: Do NATO platíme miliardy za to, že si zo Slovenska spravilo vojenské cvičisko
Najnovšia tlačová správa ministerstva obrany zarazila nejedného čitateľa. Každé tri hodiny deň čo deň, v dennej i nočnej dobe, po celý týždeň presuny vojenskej techniky a personálu cudzích mocností po našom území. A to všetko už niekoľko... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Ivan Brožík

Nech žijú tradície, na večné časy a nikdy inak!

Juraj Draxler pripomína nie až tak dávnu históriu. "Je to v súlade s tradíciou: počas bombardovania neďalekej Juhoslávie pár amerických rakiet dopadlo aj na bulharské územie (ups) a omylom alebo "omylom" zbombardovali čínsku ambasádu v Belehrade."

"Deje sa to veľmi dlho, napríklad počas druhej svetovej vojny Američania niekoľkokrát zbombardovali neutrálne Švajčiarsko".

"Jedna vec ma na tom celom znepokojuje. S ohľadom na to, ako v našom regióne vidíme čoraz častejšie amerických vojakov (špeciálne v Bulharsku ma každý rok šokuje, ako tam vidno čoraz viac americkej techniky), už len čakám, kedy Amíci omylom napadnú niečo aj u nás." Pripomína závažnosť faktu Juraj Draxler.
Nad hlavami máme strategické bombardéry B-52

V rámci operácie Spojenecké nebo preleteli nad všetkými tridsiatimi členskými štátmi NATO pred pár dňami americké strategické bombardéry B-52H. To zas pripomína porál spravy.pravda.sk.

V jednotlivých krajinách ich sprevádzali domáce letky. Ako dlho sa nad územím jednotlivých štátov zdržali, nie je známe.

Nad Európu lietali bombardéry, ktoré sú v súčasnosti umiestnené na základni v Španielsku, kam prileteli v máji.
Američania sú v extáze, my držíme huby

„Dnešná misia je úžasnou ukážkou vzdušnej prevahy NATO,“ uviedol podľa Stars and Stripes vo vyhlásení generál Jeff Harrigian, veliteľ spojeneckých vzdušných síl NATO a veliteľ amerických vzdušných síl v Európe a Afrike.

Od roku 2018 sa americké bombardéry v Európe zúčastnili na viac ako 200 bojových letoch so spojencami a partnermi, najmä ako odstrašujúca reakcia na vojenské kroky Ruska, uviedlo Stars and Stripes.

(Medzititulky red. HD.)

Naď sa nekašle a opäť hlbšie postrčil Slovensko niekomu do... Avizuje frontový týždeň na cestách
Dokedy? Týždeň čo týždeň. Jeden vojenský konvoj cudzích armád za druhým. Týždenne desiatky. Ani za ruskej okupácie v jej prvých dňoch nebolo na cestách Československa toľko cudzej vojenskej techniky. Čaká nás týždeň s takmer päťdesiatkou konvojov... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Ivan Brožík