Pandémia Covid-19 uvrhla do chudoby viac ako 100 miliónov pracovníkov, tvrdí OSN
03 | 06 | 2021 I Lukáš Leca

Pandémia Covid-19 uvrhla viac ako 100 miliónov pracovníkov do chudoby, uviedla OSN. Varovala, že zamestnanosť nedosiahne predpandemickú úroveň skôr ako v roku 2023, informuje portál RT.


„V roku 2020 sa stratilo odhadom 8,8 percenta z celkového počtu pracovných hodín. Ide o ekvivalent hodín odpracovaných za jeden rok 255 miliónmi pracovníkov na plný úväzok,“ uviedla Medzinárodná organizácia práce (MOP) OSN. Vyhlásenie sa objavilo v jej najnovšej publikácii s názvom Svetová zamestnanosť a sociálny výhľad v roku 2021, ktorá vyšla v stredu.

Správa varuje, že od začiatku pandémie bolo viac ako 100 miliónov pracovníkov uvrhnutých do chudoby. Znížil sa aj prístup ku kvalitným pracovným miestam a došlo k skracovaniu pracovného času.

MOP naznačila, že globálny trh práce sa vráti do normálu až v roku 2023. Na konci roku 2021 bude o 75 miliónov pracovných miest menej ako na začiatku pandémie.

Covid-19 „nebola len krízou verejného zdravia, ale bola to aj kríza zamestnanosti a ľudí“, povedal šéf MOP Guy Ryder.

Až 60 percent Nemcov by sa chcelo dať zaočkovať Sputnikom V
Až 60 percent Nemcov by sa chcelo dať zaočkovať ruskou vakcínou Sputnik V, ak by im bola poskytnutá takáto príležitosť. Ukázal to nový prieskum, informuje portál RT. Čítať ďalej
03 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


Ryder dodal, že dopady pandémie môžu vyplývať na globálnu ekonomikou celé roky v podobe „strateného ľudského a ekonomického potenciálu a väčšej chudoby a nerovnosti“.

Správa dodáva, že napriek ružovým vyhliadkam na hospodársky rast v roku 2021 je pravdepodobné, že rast bude veľmi nerovnomerný.

V EÚ začal fungovať systém otroctva: Covid pasy sú na svete. Zatiaľ zatiaľ ich zaviedlo sedem krajín
Technický systém podporujúci preukázanie sa zaočkovaním proti Covid-19 začal fungovať v EÚ. Covid pas má uľahčiť cestovanie. V skutočnosti ide o systém otroctva. Doposiaľ sa do programu zapojilo sedem členských štátov, informuje portál... Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Lukáš Leca