V EÚ začal fungovať systém otroctva: Covid pasy sú na svete. Zatiaľ zatiaľ ich zaviedlo sedem krajín
02 | 06 | 2021 I Lukáš Leca

Technický systém podporujúci preukázanie sa zaočkovaním proti Covid-19 začal fungovať v EÚ. Covid pas má uľahčiť cestovanie. V skutočnosti ide o systém otroctva. Doposiaľ sa do programu zapojilo sedem členských štátov, informuje portál RT.


Poľsko sa pripojilo k Bulharsku, Českej republike, Chorvátsku, Dánsku, Nemecku a Grécku. Tieto štáty podporujú vakcinačný program, ktorý cestujúcim umožní preukázať stav zaočkovania.

Sedem štátov začalo vydávať osvedčenia, ktoré pomocou QR kódov umožňujú ľuďom overiť si svoje údaje u príslušných pohraničných orgánov.

Počas tohto procesu sa nevymieňajú ani neuchovávajú žiadne osobné údaje. Je k dispozícii aj papierová verzia pre osoby bez inteligentných telefónov, uviedla Európska komisia.

Dodala, že ďalšie členské štáty sa pripoja v nasledujúcich týždňoch pred úplným zavedením systému 1. júla.

Trump očakáva, že sa do augusta stane opäť prezidentom
Analytička CNN a washingtonská korešpondentka The New York Times Maggie Habermanová rozbúrila vody. Tvrdí, že bývalý prezident Donald Trump viacerým ľuďom povedal, že do augusta sa opäť stane prezidentom. Informuje portál RT. Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


Brusel vyzval všetky štáty EÚ, aby sa zapojili a pripravili vlastné národné systémy na vydávanie, uchovávanie a overovanie certifikátov.

Certifikáty umožnia cestujúcim v rámci bloku vyhnúť sa karanténe, ak sú úplne zaočkovaní, zotavili sa z vírusu alebo boli otestovaní negatívne.

Komisia odporučila členským štátom prijať 72-hodinovú dobu platnosti pred cestou na testy PCR a 48 hodín na antigénové.

Medzitým EÚ údajne rokuje s USA o vstupe amerických cestujúcich do bloku v rámci tohto systému.

Veľvyslanectvo USA vo Vatikáne vyvesilo dúhovú vlajku LGBT. Katolíci sú pohoršení
Veľvyslanectvo USA vo Vatikáne vyvesilo dúhovú vlajku kvôli oslavám mesiaca hrdosti LGBTQI+. Katolíci sú z tohto činu značne pohoršení, informuje portál RT. Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Lukáš Leca