Sulík sa s tým nepára: Podáva trestné oznámenie v súvislosti s nájomným na bratislavských poslancov
02 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Škandál neoprávnených žiadostí o dotácie na nájomné má ďalšie pokračovanie. Pre podozrenie zo spáchania trestného činu subvenčného podvodu podáva rezort ministra Richarda Sulíka na hriešnikov trestné oznámenie.


Ministerstvo hospodárstva podáva trestné oznámenie v medializovanom prípade skupiny bratislavských poslancov, ktorí si mali neoprávnene zažiadať o dotácie na nájomné. Podľa portálu noviny.sk o tom informoval počas dnešného rokovania vlády šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík.
Na rezorte hospodárstva vniká „čierna“ listina nepoctivých podnikateľov

Sulík priznal, že je to vec, ktorá ho obzvlášť mrzí, pretože sa snažili, aby pomoc poskytli rýchlo a nebyrokraticky. Potvrdil aj to, že kontrolujú každý jeden podozrivý prípad a proti vinníkom budú postupovať nekompromisne. Keďže podozrivé žiadosti by mali tvoriť asi jedno percento poskytnutej pomoci, padať môžu aj ďalšie trestné oznámenia.

„Som sklamaný z tohto konania a chcel by som všetkých ostatných žiadateľov upozorniť, že tu bude platiť nulová tolerancia,“ oznámil Richard Sulík. Vyzval všetkých, ktorí si o peniaze požiadali neoprávnene, aby ich vrátili. O dotácie môžu podnikatelia žiadať do konca júna. Po tomto termíne budú podľa ministra kontroly dôslednejšie a najmä intenzívnejšie.

Transparency International hlási: Podozrivé dotácie pre bratislavských poslancov z teamu Vallo!
„Bratislavský poslanec R. Tešovič (Team Vallo) je v schéme štátnej pandemickej pomoci najväčším prijímateľom spomedzi politikov na Slovensku. Od ministerstva hospodárstva získal spolu už šesť rôznych dotácií vo výške viac ako 92 tisíc eur,“... Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Petra Demková


„Apelujem na tých, ktorí sa ulakomili a nechali ovládnuť chamtivosťou, aby sa spamätali a peniaze vrátili, aby nemali v krátkej budúcnosti problém,“ odkázal Sulík všetkým nepoctivým podnikateľom. Potvrdil, že na pôde rezortu už vniká „čierna“ listina. Podľa ministra nie je možné kontrolovať žiadosti v reálnom čase a v prípade nástupu tretej vlny a opätovného spustenia pomoci by postupovali rovnako. V druhom kole dotácií na nájomné vyplatilo ministerstvo hospodárstva viac ako 49 miliónov eur takmer 35 tisícom žiadateľov. V prvej vlne viac ako 19 tisícom subjektom vyplatil takmer 40 miliónov eur.

Rozzúrený Sulík o bratislavských poslancoch: "Ruky by som odťal týmto podvodníkom"
Minister hospodárstva sa po stredajšom rokovaní vlády poriadne rozčúlil. Za nehoráznosť označil podozrivé čerpania "koronadotácií" zo strany niektorých bratislavských komunálnych poslancov. "Pár tisíc eur má pre nich vyššiu hodnotu ako ich česť.... Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | Diana Zaťková