Uhrík: Keď ide o odstránenie Lukašenka, koaličným poslancom nevadia ani hákové kríže
24 | 05 | 2021 I Petra Demková

Uhrík upozorňuje, že bieloruský novinár Pratasevič nelegálne pôsobil v neonacistickom vojensko-teroristickom batalióne Azov. Dnes však napriek tomu výbor NR SR prijal uznesenie, v ktorom žiada jeho prepustenie.



Zasadal výbor NR SR k dianiu v Bielorusku

„Dnes sme mali mimoriadny výbor s premiérom Hegerom ohľadne situácie v Bielorusku a postoja k Rusku. Bolo to fakt zaujímavé. „Bielorusko vraj prinútilo pristáť lietadlo Ryanairu, aby mohlo zadržať opozičného ´novinára´ Romana Prataseviča,“ uvádza do deja Milan Uhrík.

Milan Uhrík: Takéto mafiánske praktiky sú v slušnej spoločnosti neprípustné!
Škandál s tajným stretnutím desiatich najvyšších politikov a funkcionárov v prokuratúre polícii a tajných službách pobúril opozíciu naprieč celým jej spektrom. Rozhodli sa preto iniciovať mimoriadnu parlamentnú schôdzu, čo potvrdil aj Milan... Čítať ďalej
22 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Nie je to nevinný opozičný novinár

„O tom, že to nebude len taký nevinný opozičný novinár, svedčí fakt, že počas Majdanu na Ukrajine pôsobil tento bieloruský občan nelegálne v neonacistickom vojensko-teroristickom batalióne Azov. Upozornili nás na to kolegovia z Bieloruska, ale je toho plný internet,“ informuje europoslanec a predseda novej strany Republika v statuse na Facebooku.
Postoj výboru NR SR

„Oveľa horší je však oficiálny postoj európskeho výboru NR SR a všetkých ostatných strán. Tento výbor dnes totiž odhlasoval totálne konfrontačné uznesenie. Okrem posilnenia protibieloruských sankcií žiada tento výbor v uznesení aj o prepustenie spomínaného neonacistického príslušníka z bataliónu Azov. Všimnime si tú zmenu. Keď ide o odstránenie Lukašenka, tak zrazu im nevadia ani hákové kríže,“ šokuje Uhrík.

„Výbor okrem toho sprísnil požiadavky a žiada dokonca zakázať bieloruským aerolíniám pristávať v EÚ. Jednoducho, vyhrotiť situáciu na maximum,“ upozornil europoslanec. „Za toto slniečkárske konfrontačné uznesenie hlasovali všetky vládne strany a s nimi takisto Hlas aj Smer (áno, vyhlásenia a statusy síce píšu naopak, ale v činoch zostávajú verní Lajčákovej línii a žiadajú sankcie proti Bielorusku). Z ĽSNS neprišiel na výbor s premiérom nikto,“ prekvapuje Uhrík. Tvrdí, že jedine strana Republika hlasovala proti.

Mazurek: Ak by sme mali normálny zákon o hmotnej zodpovednosti, Mikasa by úsmevy prešli (VIDEO)
Hmotná zodpovednosť politikov a vysokých štátnych úradníkov bola jednou z priorít, s ktorou išli do predvolebného boja viaceré strany. Lenže aj tie, ktoré sú teraz pri moci, doteraz nenašli chuť, ba možno odvahu, aby to zaviedli do praxe, a zmenili... Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Pridali sa aj Smer aj Hlas

„Okrem toho, premiér Heger sa dnes zúčastní mimoriadneho samitu Európskej rady, na ktorom chce v mene SR vyzvať EÚ, že únia by vo vzťahu k Rusku ´mala ísť nad rámec diskusií obmedzujúcich sa iba na rozšírenie sankcií´. Tento protiruský postoj potvrdil aj poslanec Pellegriniho Hlasu pán Kmec, ktorý vo vzťahu k Rusku očakáva ´ostrejší jazyk´,“ pridal ďalšie fakty europoslanec.

„Keď som sa premiéra Hegera v mene Slovákov túžiacich po znormalizovaní vzťahov s Ruskou federáciou spýtal, že čo to má znamenať, neodpovedal. Svojím mlčaním tak povedal všetko. Z toho rastúceho protiruského a protibieloruského besnenia slovenskej vlády (a už aj opozície) sme naozaj zhrození,“ ukončil príspevok na Facebooku Uhrík.

Čarnogurský starší: Európa nech sa zamyslí nad sebou, lebo s Ruskom nemôže hovoriť zvrchu
EÚ a USA majú s Ruskom už dlhší čas problém. Na stranu Ruska sa stavia exminister spravodlivosti a expremiér Ján Čarnogurský starší. Podľa neho je to práve Európa, ktorá by sa mala nad sebou zamyslieť. Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik