Kresťania vyzvali Hegera: Brusel chce štátom EÚ nariadiť povinné adopcie homosexuálmi. Povedz nie!
20 | 05 | 2021 I Peter Sulek

Európska komisia sa snaží narušiť inštitút manželstva, rodiny a suverenitu členských štátov EÚ, varuje portál Christianitas. Hegerovi adresovali verejnú výzvu.


Nadácia Slovakia Christiana oznámila, že podporuje aktivity partnerskej poľskej organizácie Ordo Iuris. Spoločne dôrazne protestujú proti aktivitám Európskej komisie (EK), pokúšajúcej sa narušiť inštitút manželstva, rodiny a suverenitu členských štátov EU, informuje portál Christianitas.
Liberálny diktát

Počas minuloročného rokovania o Stratégii pre rovnosť LGBT osôb EÚ sa predsedníčka EK Ursula von der Leyenová vyjadrila, že jej cieľom je prinútiť členské štáty EÚ, aby uznávali rodinné vzťahy v EÚ. Uviedla, že „ak ste rodičom v jednej krajine, ste rodičom v každej krajine“.

Tento prístup fakticky vedie k uznaniu osvojenia dieťaťa dvoma otcami alebo dvoma matkami, ktoré už bolo v niektorých členských štátoch zavedené, v iných štátoch EÚ však takéto praktiky odmietajú, píše portál.

Nehoráznosť! Brusel chce prikázať plošné uznávanie LGBT adopcií v celej EÚ
Nová iniciatíva Európskej komisie smeruje k príkazu plošného uznávania LGBT adopcií aj v členských štátoch, ktoré s tým nesúhlasia. Ak iniciatíva uspeje, prinesie obmedzenie právomocí národných štátov, ohrozí dôstojnosť malých detí a zničí tradičné... Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Tradičná rodina ako prekážka

Brusel má dráždiť skutočnosť, že ešte stále mnoho európskych krajín definuje manželstvo ako zväzok muža a ženy a dosiaľ väčšina členských štátov EÚ vyslovene zakazuje adopciu detí homosexuálnymi pármi.

Eurobyrokrati nátlakovými aktivitami obmedzujú platné medzinárodné právo vrátane Všeobecnej deklarácie ľudských práv a Medzinárodného paktu občianskych a politických práv.
Výzva Hegerovi

Nadácia Christiana vyjadruje nesúhlas s aktivitami Európskej komisie a posiela premiérovi Eduardovi Hegerovi výzvu, v ktorej uvádza:

"Európska komisia chce zaútočiť na manželstvo, rodinu a suverenitu členských štátov EÚ!

Štáty, v ktorých právo nedovoľuje adopcie homosexuálnym párom, budú nútené akceptovať tieto adopcie a zároveň bude týmto spôsobom ignorovaná vôľa väčšiny obyvateľov, ktorá je proti týmto adopciám.

Maďarsko zakázalo adopciu homosexuálnym a lesbickým párom
15 | 12 | 2020 | Diana Zaťková


Vážený pán premiér Eduard Heger!

Ústava SR jednoznačne definuje manželstvo ako jedinečný zväzok jedného muža a jednej ženy a v jeho rámci sa tiež priznáva právo manželom adoptovať si deti.

Vstupom Slovenska do EÚ sme nedali súhlas k narušeniu rodinného práva, s ktorým nesúhlasí väčšina občanov SR. Európske zmluvy jasne stanovujú, že rodinné právo prináleží výlučne do kompetencie členských štátov. Európska únia nemá žiadne kompetencie, aby menila toto právo platné na Slovensku.

Preto Vás prosím, podpíšte petíciu adresovanú predsedníčke EK pani Ursuli von der Leyenovej, ktorú týmto vyzývame, aby rešpektovala suverénne právo členských štátov EÚ a zastavila tento škodlivý a kontroverzný projekt."

Petíciu s výzvou premiérovi SR Eduardovi Hegerovi môžete podpísať TU.

Von der Leyenová hrozí Poľsku opatreniami, pretože vytvorilo "zóny bez LGBT"
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová zaútočila na poľskú vládu za to, že dovolila vytvorenie „zón bez LGBT“, a oznámila hroziace protiopatrenia, informuje portál RT. Čítať ďalej
16 | 09 | 2020 | Marek Molnár