Korčok ide riešiť izraelsko-palestínsky konflikt! Kebab si mohol dať aj doma a lacnejšie, smeje sa Taraba
20 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vojenský konflikt medzi Izraelom a Palestínou, pri ktorom už zahynuli desiatky civilistov vrátane detí, nie a nie utíchnuť. Riešiť sa ho podujal aj náš minister zahraničných vecí Ivan Korčok. Národniar Farkašovský a poslanec Taraba si ho za to podali.


Cestu šéfa diplomacie Korčoka do Izraela odsúdil člen SNS Karol Farkašovský aj nezaradený poslanec Tomáš Taraba. Farkašovský v statuse píše, že Slovensko chce ukazovať diplomatické bicepsy, ktoré nemá. Naopak, Taraba v statuse odkazuje Korčokovi, že kebab si mohol dať aj na Námestí SNP v Bratislave, kde by to bolo lacnejšie.
Je to politicky bizarné, krátkozraké, až úsmevné

Korčok chce v Izraeli rokovať o riešení izraelsko-palestínskeho konfliktu. „No nazdar, povedal som si. Po Pittsburghu ďalší zmysluplný výlet za štátne peniaze. My sa ideme pliesť do konfliktu, ktorý za celé desaťročia nedokázali vyriešiť ozaj veľké a ťažké diplomatické kalibre,“ konštatuje v statuse Farkašovský. Pripomína, že Slovensko nie je schopné urobiť poriadok doma, uhasiť vlastné politické ohníky a žabomyšie konflikty medzi koaličnými kohútmi a ide hasiť požiar na Blízkom východe.



„Politicky bizarné, krátkozraké, až úsmevné. Načo je dobré ukazovať ramená, keď nám chýbajú bicepsy. Nerobme to, na čo nemáme. Je to veľmi múdre, dobré a poučné pravidlo, ktoré platí aj v diplomacii,“ dodáva Farkašovský.

Bekmatov: Minister Korčok a naša diplomacia sa správajú v mnohom veľmi pokrytecky
Slovenská diplomacia a konkrétne minister Korčok sú v posledných týždňoch a mesiacoch častým terčom kritiky opozičných politikov. Zaradil sa medzi nich aj predseda strany Socialisti.sk Artur Bekmatov, ktorý šéfovi diplomacie vyčíta najmä tri... Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik


Podobný názor na krok šéfa našej diplomacie má aj poslanec Taraba. „Minister Korčok, predstaviteľ vlády, ktorá sa od rána do večera háda a utápa v konfliktoch, letí do Izraela vyriešiť izraelsko-palestínsky konflikt, ktorý nevyriešili za desiatky rokov ani svetové veľmoci,“ píše Taraba.



„Teraz, keď tam lietajú rakety cíti, že je dobre sa ísť odfotiť, nech si to všimnú, keď bude pokračovať ako Lajčák v medzinárodnej kariére. Kebab si mohol dať aj na Námestí SNP v Bratislave, bolo by to lacnejšie,“ dodáva na záver s nádychom humoru Taraba.

Doktor Lipták: Korčok by mal byť dôvodom znovuzavedenia trestu smrti za vlastizradu
Podľa kontroverzného lekára Petra Liptáka sa minister zahraničných vecí Ivan Korčok pri otázke sankcií na Bielorusko opäť pekne vyfarbil. Na sociálnej sieti dokonca píše, že práve šéf rezortu diplomacie by mal byť dôvodom znovuzavedenia trestu... Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik