Morálny meter má OĽaNO dvojaký. V oboch prípadoch pokrytecký
15 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

"Líder obyčajných nemá dôveru k ministerke Kolíkovej a chcel, aby na poste skončila. Lebo – vraj – konflikt záujmov. Avšak konflikt záujmov v prípade štátneho tajomníka ministerstva zdravotníctva Kamila Száza, ktorý prevádzkuje mobilné odberové miesta, a teda robí biznis s antigénovými testami, mu neprekáža." Citát Marián Balázs.


"Száz má ako štátny tajomník ministerstva zdravotníctva dosah na stratégiu testovania a aktuálne aj na tvorbu nových pravidiel pre mobilné odberové miesta. To znamená, že zo svojej pozície má vplyv na to, aký biznis z toho bude mať." Píše citovaný autor na webe dalito.sk.

M. Kollár: OĽaNO razí štýl populistickej, na emóciách založenej politiky. Riešením nie sú ani Fico, ani Matovič
11 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Selektívna morálka

"V prípade Kolíkovej nestačilo Matovičovi, že neporušila zákon o konflikte záujmov, a chcel jej odchod. No v prípade Száza, človeka OĽaNO, ministrovi financií stačí, ak nebude porušovať zákon." Pokračuje citovaný zdroj.
Pravidlá sú pravidlá, politika je zas politika

"Rodinné, podnikateľské, pracovné alebo majetkové vzťahy môžu mať v istej situácii za následok konflikt záujmov. Niekedy sa mu ani nemožno vyhnúť. Sám osebe nie je nezákonný. Preto existujú pravidlá, ktoré pomáhajú takýto konflikt náležite zvládnuť, zabezpečiť nestrannosť a plnenie verejnej funkcie a z nej vyplývajúcich úloh bez zreteľa na vlastných prospech." Rozvádza úvahu Marián Balázs na webe dalito.sk

A pokračuje: "Štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Kamil Száz je v situácii, keď by súkromné záujmy verejného činiteľa (v tomto prípade prevádzkovanie mobilných odberových miest, kde sa robia antigénové testy) mohli neprimerane ovplyvniť jeho konanie vo verejnej funkcii a plnenie pracovných úloh či povinností. Podľa usmernenia OECD z roku 2003 to spadá do kategórie skutočného konfliktu záujmov."

OĽaNO je na tom naozaj biedne! Už ani vo vlastnej strane sa nevyhli rozkolom
V pondelok ustála ministerka spravodlivosti odvolávani v parlamente. Zatiaľ, čo Kolíkovú podporila SaS, Za ľudí a aj Sme rodina, poslanci za OĽaNO dali jednoznačne najavo, že v zotrvaní šéfky ministerstva spravodlivosti nie sú... Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Vidia iba, čo chcú vidieť

"Obyčajní mali pochybnosti, otázky či výhrady iba voči Kolíkovej. Száz pre nich problém nie je. To je pokrytecké. Zopakujme: Száz zo svojej pozície môže priamo ovplyvniť testovaciu stratégiu, rozhodnutia a pravidlá týkajúce sa testovania vrátane financovania. Z verejnej funkcie, ktorú zastáva, má priamy vplyv na efektivitu svojho súkromného biznisu. Aj keby sa vzdal konateľstva vo svojej firme, môže zostať jej vlastníkom, čím sa v zásade veľa nemení, podozrenia z konfliktu záujmov zostanú." Píše dalito.sk.
Postoj lídra OĽaNO je pokrytecký

"Teraz nejde o to, či Száz napokon problém konfliktu záujmov vyrieši, respektíve, ako ho bude riešiť. Teraz ide o to, že postoj lídra OĽaNO a jeho najvernejších z tohto klubu je pokrytecký. Opäť merajú dvojakým metrom."

"Celá táto situácia je evidentne o obyčajnej pomste ministra financií za postoje ministerky Kolíkovej v čase vládnej krízy.Šéf obyčajných sa môže spoľahnúť, že jeho najvernejší s ním zahrajú akúkoľvek perfídnu hru. Nech nás nemýli, že tentoraz prehrali. Živiť konflikty a otráviť atmosféru im celkom postačí." Píše Marián  Balázs na webe dalito.sk.

(Medzititulky red. HD.)

Sekta OĽaNO sa finančne prisala na štát a z titulu moci likviduje mysliaci odpor
To sa to zarába na štáte - jeden nakúpi za milióny testy a druhý zas od štátu vycicia milióny za ich nútené použitie. A kto sa stavia na odpor, je likvidovaný. Efektívne, aj s celými rodinami - nezávislá stredná vrstva už si vypočula, čo ju za... Čítať ďalej
07 | 05 | 2021 | Ivan Brožík