Rozhnevaný a rozvášnený Milan Mazurek: Toto nie je vláda, toto je žumpa! (VIDEO)
14 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vláda si opäť zaumienila, že na schválenie ďalších 3,5 miliardy eur jej stačí skrátené legislatívne konanie. Proti tomu sa vzoprel poslanec Milan Mazurek z hnutia Republika, ktorý to tam sediacim kolegom z koalície poriadne „vysvetlil“.


Minister financií Igor Matovič je na služobnej ceste v USA, kde rokoval s majiteľmi oceliarskeho gigantu US Steel. Do parlamentu však predložil návrh na zvýšenie štátneho rozpočtu v roku 2021 o neuveriteľných 3,5 miliardy eur! Navyše opäť v skrátenom legislatívnom konaní. Poslanec za hnutie Republika Milan Mazurek je zásadne proti. Vyjadril to nielen v statuse na sociálnej sieti, ale aj v rozprave v parlamente.
Zrádzate vlasť a beriete budúcnosť deťom

Podľa Mazureka chce vláda zadlžiť Slovensko o ďalších 3,5 miliardy eur, aby ich mohla dať osadníkom. „Vláda parlamentu opäť predložila tri návrhy zákonov v skrátenom legislatívnom konaní bez toho, aby sme niečo tušili a mali čas si ich poriadne preštudovať a následne sa k nim plnohodnotne vyjadriť. Skutočne sme na to mali len pár hodín uprostred rokovaní o iných zákonoch!“ hnevá sa Mazurek.

„Navyše, jedným z týchto návrhov je zvýšenie výdavkov štátneho rozpočtu v roku 2021 o neuveriteľných 3,5 miliardy eur! Bez zmysluplného odôvodnenia a v skrátenom legislatívnom konaní! O navýšení výdavkov, ktoré je vyššie ako zvykli byť celkové ročné deficity štátneho rozpočtu počas minulých vlád sa rozhodne za jeden deň!“ píše ďalej.

Dodáva: „Toto nie je vláda, toto je žumpa. A poslanci, ktorí sú schopní sa do žumpy ponoriť tak hlboko, že za niečo takto zvrátené zahlasujú, zrádzajú svoj národ a berú budúcnosť svojim deťom!“


Chcú zadlžiť Slovákov o ďalších 3,5 miliardy eur a nepovedia ani na čo?

Mazurek k statusu pripojil aj video faktickej poznámky, ktorú mal v parlamente. „Nikto na Slovensku by pred 10 rokmi neveril, že nejaká vláda dokáže urobiť toľko neuveriteľných prešľapov a takto vrcholne si znepriateliť celý národ,“ hovorí vo videu rozvášnený Mazurek.

„Máme tu o tom rokovať s nejakou profesionalitou, keď človek má po celodennom rokovaní pár hodín na to, aby si to prečítal. A oni sa tvária, že pracujú pre ľudí. To je neuveriteľný výsmech! To je neuveriteľné, čo si dovoľujú! Takáto hanba!“ konštatuje poslanec.

„Minister financií v Spojených štátoch amerických a my tu v skrátenom legislatívnom konaní schváliť ďalších 3,5 miliardy eur, o ktoré zadlžia obyvateľov Slovenskej republiky a nepovedia ani na čo. Skrátka chcú, potrebujú. Tak to len tak hodíme, ako keby to bolo 3,5 eura,“ hovorí Mazurek a vzápätí sa obracia na koaličných poslancov: „Mne sa zastavuje rozum a nechápem, koľko ešte ste, koaliční poslanci, schopní zniesť, koľko ste im ešte schopní schváliť. Veď sa zobuďte!“

Vládni poslanci hmotnú zodpovednosť jednotlivcov aj kolektívnych orgánov odmietli, hnevá sa Mazurek
Zákon o hmotnej zodpovednosti politikov sľubovali pred voľbami aj súčasní koaliční politici. Žiaľ, ako sa hovorí skutek utek, a tak ani po viac ako roku nič nepredložili. Kritiku si za to vyslúžili od poslanca Milana Mazureka z hnutia... Čítať ďalej
13 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik