Bloger O. Štefík: Kiskova strana vznikla na pokyn západu. O chvíľu bude Za ľudí bez ľudí
14 | 05 | 2021 I Petra Demková

„Zadanie západu bolo v posledných voľbách jednoznačné. Kiska mal založiť konzervatívnu pravicovú stranu so silnou orientáciou na európske a severoatlantické štruktúry. Napriek podpore a hlasom zo zahraničia skončila strana na poslednom mieste. Teraz odchádzajú poslanci jeden po druhom ku konkurencii,“ všíma si Štefík.



Za ľudí sa pomaly rozpadáva

Bloger Ondrej Štefík pravidelne na Facebooku komentuje dianie na Slovensku. „Strana Za ľudí bude každú chvíľu bez ľudí, lebo poslanci odchádzajú jeden po druhom k mimoparlamentnej konkurencii. Postupne sa presúvajú k Spolu a k Progresívnemu Slovensku. Politické sily sa preskupujú, politická mapa sa bude výrazne prepisovať,“ napísal Štefík.

„Zvyšok poslancov zo žaluďov sa vyhráža verejne odchodom. Ich poslanecký klub bude čochvíľa minulosťou a následne je otázkou času, kedy sa úplne rozpadne celá strana. Remiška presviedča neustále o svojej sprostote, Kolíková sa zdiskreditovala a mladé ucho sa tvári iba dôležito. Iba tvári, lebo na iné nemá. Nedorástol a potenciál neukázal,“ komentuje bloger výkon Juraja Šeligu.

Dag Daniš v analýze strany Za ľudí: "Kiskova strana sa ukázala ako podvod"
Komentátor konzervatívneho denníka Postoj ponúka zaujímavú diagnózu strany Za ľudí. Podľa Daniša príbeh strany sa skončil po odchode Kisku. A všetko ostatné sú vraj len dozvuky. "Žaluďom" tiež vyčíta neschopnú Remišovú na pozícii lídra, ako aj... Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | René Skalný

Kiska bol prvý, kto zdrhol

„Kiska, zakladateľ strany žaluďov, bol prvým utečencom zo strany bezprostredne po voľbách. Čakali sme, že zo strany bude druhá Sieť po jeho odchode. Kolaps nebol rýchly a Remiška mala byť vnútrostraníckym tmelom s požehnaním Kisku. Avšak ona pôsobí skôr ako vnútrostranícke riedidlo. Rozleptá aj to, čo ako-tak drží. Vnútrostranícky súboj o predsednícku stoličku neustála, lebo nedisponuje autoritou. Celkovo stranu oslabuje. Návrat strany na politické výslnie sa konať pravdepodobne nebude,“ myslí si Štefík.
Politické strany ako objednávka západu

„Zadanie západu bolo v posledných voľbách jednoznačné. Kiska mal založiť konzervatívnu pravicovú stranu so silnou orientáciou na európske a severoatlantické štruktúry. Napriek podpore a hlasmi zo zahraničia skončila táto strana na poslednom mieste. Ak by rozhodovali iba hlasy zo zahraničia, ich strana by bola druhá. Prvá by bola koalícia PS/Spolu,“ píše bloger.

„Progresívne Slovensko a strana Spolu budú dostihové kone západu. Tie budú oslabovať najmä SaS. PS liberálnu vetvu a Spolu pravicovo konzervatívnu (SDKÚ) vetvu SaSky. Slabé články v týchto zoskupeniach sú ich lídri. Hipš a Biháriová veľmi neoslnia. Keď budú chcieť byť veľmi úspešní, budú ich musieť vymeniť zaoceánski sponzori,“ komentuje Štefík zľahka zlomyseľne.
Sme rok pred predčasnými voľbami?

„Preskupovanie síl sa zvykne robiť rok pred voľbami. A momentálne je rok pred predčasnými voľbami, ak bude, samozrejme, referendum úspešné. Každopádne s faktom, že môže byť úspešné, ráta aj opozícia a aj mimoparlamentné strany,“ uzatvára svoje postrehy Ondrej Štefík.

Nahnevaný Danko: Čaputová nadŕža koalícii a nie je prezidentkou všetkých občanov
Predseda SNS Andrej Danko tvrdí, že Zuzana Čaputová nie je prezidentkou všetkých občanov. Hlava štátu podľa neho nadŕža opozícii. Dôkazom toho je fakt, že nevyhlásila referendum o predčasných voľbách. Čítať ďalej
14 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik