Vládni poslanci hmotnú zodpovednosť jednotlivcov aj kolektívnych orgánov odmietli, hnevá sa Mazurek
13 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Zákon o hmotnej zodpovednosti politikov sľubovali pred voľbami aj súčasní koaliční politici. Žiaľ, ako sa hovorí skutek utek, a tak ani po viac ako roku nič nepredložili. Kritiku si za to vyslúžili od poslanca Milana Mazureka z hnutia Republika.


Igor Matovič sa pred voľbami zastrájal, že bičom na nezodpovedných politikov, ktorí štát pripravujú o milióny eur, bude ich hmotná zodpovednosť. Poslanec za novovzniknuté hnutie Republika Milan Mazurek v statuse na sociálnej sieti za to vládu a jej poslancov skritizoval.

„Vládne strany neustále iba sľubujú, že hmotnú zodpovednosť pre politikov a ich nominantov za nezákonné a nesprávne úradné rozhodnutia zavedú, no zatiaľ míňajú miliardy eur v netransparentných obstarávaniach...,“ konštatuje v úvode svojho statusu Mazurek a dodáva, že v hnutí Republika preto navrhli zavedenie hmotnej zodpovednosti pre jednotlivcov a členov kolektívnych orgánov, konajúcich vo verejnej moci, ktorí svojim hlasom podporili nezákonný alebo nesprávny úradný postup, priamo do slovenskej Ústavy. „Vládni poslanci však za hmotnú zodpovednosť nehlasovali! Ukázali tak, že šlo opäť len o lacné politické predvolebné sľuby!“ konštatuje na záver statusu Milan Mazurek.



Mazurek: "Slovensko Vás, pán Matovič, nenávidí preto, že ste ho dostali na úplné dno!" (VIDEO)
V rozprave o programovom vyhlásení vlády a o dôvere vláde vystúpil aj poslanec parlamentu za hnutie Republika Milan Mazurek. Jeho kritické slová sa najmä Igorovi Matovičovi nepočúvali ľahko. Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik