Boss košického podsvetia Borža leží na smrteľnej posteli! Zrejme ho čaká posledný súd...
14 | 05 | 2021 I René Skalný

Obávaný mafiánsky boss Dušan Borženský alias "Borža" trpí nevyliečiteľnou chorobou. Aktuálne leží v trenčianskej väzenskej nemocnici a jeho stav je podľa advokáta kritický. Obhajoba preto žiada prepustenie niekoľkonásobného usvedčeného vraha na slobodu.



Vraždil, teraz sám v bolestiach umiera

Ako informuje portál zoznam.sk: "Borženský si odpykáva 23-ročný trest za spolupáchateľstvo v prípade troch vrážd. Na zozname má Jána Kromku a vplyvného gangstra, Černákovho človeka Karola Kolárika.

Priznal sa tiež k objednávke vraždy kosovského Albánca Fadila Pasjaču z roku 2000. V tomto prípade uzavrel dohodu o vine a treste s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry. Borža za mrežami strávil už 20 rokov."

Košický mafián Borža zomiera, súd mu prerušil väzenie. Prečo tak nekonali v prípade gen. Lučanského?
21 | 02 | 2021 | editor01hd

Na smrteľnej posteli

Borženského advokát Tibor Bacsó pre Zoznam.sk potvrdil, že jeho klient je už len ležiaci pacient. “Jeho stav je kritický, liečba je už neúčinná.

Je v terminálnom štádiu v paliatívnej starostlivosti,” upresnil Bacsó s tým, že si nie je istý, či v prípade prerušenia trestu, o ktorom má rozhodovať Krajský súd v Trnave, bude vôbec schopný zvládnuť prevoz do iného zariadenia bližšie k domovu.

“Paliatívna starostlivosť sa poskytuje človeku, ktorý trpí nevyliečiteľnou chorobou v pokročilom alebo terminálnom štádiu.

Jej cieľom je zmierňovať bolesť, dýchavičnosť a ďalšie telesné aj duševné útrapy, zachovávať pacientovu dôstojnosť, poskytnúť podporu jeho blízkym a udržať najvyššiu možnú kvalitu života pacienta až do jeho smrti,” vysvetlil pre Zoznam.sk zamestnanec hospicu.
Rozhodne súd

Krajský súd v Trnave dá definitívne stanovisko k tomu, či sa zomierajúci boss košického podsvetia dostane na slobodu.

“KS v Trnave nariadil termín neverejného zasadnutia na 13. mája. Predmetom konania je rozhodovanie o sťažnosti prokurátora proti uzneseniu Okresného súdu Trnava zo dňa 9. marca, ktorým bol odsúdený D. B. podmienečne prepustený na slobodu,” povedala hovorkyňa súdu Jana Kondákorová.

Z prvomájových reflexií: Moc imperialistov, oligarchov, mafiánov, úžerníkov, zapredancov a smotánky nechceme
Peter Nišponský hovorí, že moc imperialistov, oligarchov, mafiánov a smotánky nechceme. Patrí už medzi skôr narodených regionálnych politikov. Z Košíc si dnes dovolil pozdraviť "všetkých čestných pracujúcich, nezamestnaných, vykorisťovaných ľudí na... Čítať ďalej
01 | 05 | 2021 | Ivan Brožík