Košický mafián Borža zomiera, súd mu prerušil väzenie. Prečo tak nekonali v prípade gen. Lučanského?
21 | 02 | 2021 I editor01hd
Dušan Borženský alias Borža má rakovinu, preto mu súd prerušil väzenie. Bol bossom podsvetia v Košiciach, odpykáva si 23-ročný trest za tri vraždy. V prípade generála Lučanského súdy ani prokuratúra podobne nekonali.

Boss je viac ako generál


Okresný súd Košice II v piatok rozhodol o prerušení výkonu odňatia slobody pre Dušana Borženského na jeden rok vzhľadom na jeho zlý zdravotný stav. Uznesenie súdu nie je právoplatné, prokurátor proti nemu podal sťažnosť. O jeho dočasnom prepustení na slobodu bude opäť rozhodovať krajský súd, informuje portál kosice.dnes24.sk.

Keď došlo vo väzení k prvému incidentu generála Milana Lučanského, súdy ani prokurátor nezasiahli. Nechali situáciu vyústiť až do druhého incidentu. Po ňom bývalý policajný prezident za záhadných okolností zomrel. Jeho smrť sa dodnes vyšetruje.

Harabin po zásahu dvoch mestských policajtiek: „Uvidím, či ich Žilinka a Kovařík začnú trestne stíhať"
Podľa nariadenia vlády môže policajt tomu, kto nenosí rúško, udeliť pokutu. Štefan Harabin v statuse na Facebooku opisuje prípad, počas ktorého zasiahli dve mestské policajtky. Čítať ďalej
20 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Väznenie vraha je vraj neľudské


Z dôvodu onkologického ochorenia je boss Borža  hospitalizovaný v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne, umiestnený je v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Hrnčiarovciach nad Parnou v okrese Trnava. Ako uviedla predsedníčka senátu, jeho zdravotný stav je zlý.

„Liečba síce je zabezpečovaná v oblasti biologických potrieb odsúdeného, avšak v sociálnej oblasti a oblasti psychologického poradenstva a duchovných potrieb nie je poskytovaná v prostredí, v ktorom sa Borženský nachádza,“ povedala. Pripomenula, že konanie trvá rok a zatiaľ sa k právoplatnému rozhodnutiu nedospelo.

Verejnosť bola z pojednávania vylúčená vzhľadom na citlivé informácie o zdravotnom stave. Podľa predsedníčky senátu bolo dokazovanie doplnené aj o lekárske správy. „Klient zomiera a každé predlžovanie tohto jeho stavu vo väznici považujem za neľudské, nehumánne a porušujúce jeho základné práva,“ povedal obhajca Borženského Tibor Bacsó.

S návrhom na prerušenie väzenia na účely jeho liečby prišlo občianske združenie Maják nádeje, s ktorým Borženský spolupracuje.

Ján Baránek: „Už nestačí rekonštrukcia tejto vlády. Takéto zlo, ktoré zbytočne mrhá ľudskými životmi, ešte na Slovensku nebolo.“
Ján Baránek si všíma osobné záujmy členov poradných orgánov vlády vo farmaceutickom priemysle. Je toto dôvod odmietania účinného lieku Ivermectinu? „Dnes žijeme vo svete, kde vláda životy občanov nechráni, ale podľa všetkého obetuje v mene... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Petra Demková