Draxler oznamuje: Na pláne je skutočný protest! V stredu, 19. mája o 16:00 pred úradom vlády
14 | 05 | 2021 I Petra Demková

Bývalý minister školstva, Juraj Draxler, ktorý aj počas núdzového stavu organizoval protivládne aktivity, oznamuje po mesiacoch zákazov skutočný protest. Zvoláva ľudí pred Úrad vlády v stredu 19. mája. 


„Vážení priatelia, v stredu, 19. 5. o 16:00 vás rád uvidím pred Úradom vlády SR,“ napísal na úvod príspevku na Facebooku. „Prineste si transparenty, ak chcete. Ale nemusíte, bude ich dosť k dispozícii aj tak. Aj veľa iných vecí,“ avizuje.

„Zhromaždenie sme nahlásili úradom, organizáciu zabezpečujeme tak, aby všetko prebehlo hladko. Parlament pravdepodobne dovtedy už nepodporí predĺženie núdzového stavu a zákazu zhromažďovania. Detaily zajtra. Akcia bude mať aj pomerne širokú propagáciu,“ pridáva organizačné informácie bývalý minister.

„Pamätajme si, tejto vláde sa treba rázne postaviť. Áno, začiatkom zimy boli kvôli kriminálnej nezodpovednosti vlády čísla infekcií také vysoké, že aj ja som zbrzdil v príprave masovejších protestov. Dnes je situácia lepšia, počasie navyše bude budúci týždeň priaznivé a zorganizujeme to tak, aby sa každý cítil dobre a bezpečne. Presne tak, ako som sľúbil, budú aj tvrdšie akcie, vláda si to jednoducho zaslúži. Ale budem rád, ak sa najprv aj takto ukážete na tom veľkom námestí vo väčšom počte a ukážete svoju silu,“ ukončil svoj príspevok Juraj Draxler.