Blaha: "Papaláši na čele s prezidentkou dnes na Slavíne odstavili protifašistických bojovníkov!"
08 | 05 | 2021 I Petra Demková

Blaha pení. Každoročné oslavy výročia konca vojny na Slavíne, dnes dostali trpkú príchuť. Ľuboš Blaha tvrdí, že prezidentka a ústavní činitelia si privlastnili oslavy a protifašistických bojovníkov, ktorí každý rok kladú vence, odstavili.


„Prepáčte, priatelia, ale nemám slov. Práve mi volali kamaráti, ktorí dnes boli na Slavíne v čase, keď dávali vence najvyšší ústavní činitelia. A stalo sa niečo, čo sa nestalo nikdy. Na slávnostné kladenie vencov prišli ako vždy aj naši odbojári - tí, ktorým vďačíme za mier a za slobodu. Tí, bez ktorých by sme neboli. Naši hrdinovia. Slovenský zväz protifašistických bojovníkov každý rok kladie vence spoločne s delegáciami z prezidentského paláca, parlamentu aj vlády. Spoločne. Je to prejav úcty voči našim odbojárom,“ začína opisovať udalosti Ľuboš Blaha.

Ruský veľvyslanec sa pri pamätníku (nechtiac) stretol s Korčokom: Ambasáda nášho ministra "využila" len ako fotografa!
Minister zahraničných vecí Ivan Korčok a primátor hlavného mesta Matúš Vallo sa stretli pri kladení vencov s ruským veľvyslancom. Ambasáda o stretnutí s Korčokom, ktorý je dlhodobo známy protiruskou rétorikou informovala skutočne diplomaticky - v... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | René Skalný

Dnes to bolo inak

„Dnes takúto možnosť nedostali. Na Slavín prišli papaláši na čele s prezidentkou Čaputovou. A ako mi s roztraseným hlasom práve volali ľudia, vládni protokolisti bezočivo odstavili protifašistických bojovníkov, vrátane účastníkov odboja a nedovolili im klásť vence. Museli potupne čakať, kým vence položia Čaputová, Kollár a Naď a až potom, keď papaláši nasadli do svojich limuzín, skutočných hrdinov láskavo pripustili k pamätníku. Ani im ruky nepodali. Ani pohľadom nezavadili,“ pokračuje známy ľavičiar.

„Toto tu naozaj nebolo nikdy. Chodím na Slavín každý rok a vždy sme počas našich vlád kládli vence spoločne s protifašistickými bojovníkmi. Účastníci odboja mali vždy pripravené čestné miesto pri pamätníku. ...Stisnúť ruku starčekovi, ktorý zodvihol zbraň za našu slobodu - preboha, už ani toto táto arogantná vláda nedokáže? Aj toto vám prišlo zaťažko, pani Čaputová?“ pýta sa nahnevane smerák.
Vláda odrezaná od národa

„Je to neuveriteľne bolestivé gesto. Symbol toho, ako je vláda odrezaná od národa. Ako si neváži skutočných hrdinov. To oni nás zachránili, nie mladá liberálka Čaputová! Vyzývam prezidentku Čaputovú a ďalších papalášov, čo dnes boli na Slavíne, aby sa im okamžite ospravedlnili za svoju aroganciu a bezohľadnosť,“ odkazuje nahnevaný Blaha.

Politik pripomína, že strana Smer, sa s úctou, ako každý rok, poklonila pamiatke osloboditeľov. Vyjadrili vďaku odbojárom, Červenej armáde aj ruskému národu. Blaha informuje, že sa chystá opäť na Slavín, aj 9. mája – v deň, kedy oslavujú koniec vojny Rusi. „Som presvedčený, že 9. mája sa na Slavíne nikto odbojárom a skutočným hrdinom nebude vysmievať tak, ako to dnes spravila arogantná vláda. Česť pamiatke našich osloboditeľov!“ ukončil svoj príspevok na sociálnej sieti Ľuboš Blaha.

Štubniak: „Pribúda slaboduchých jedincov, ktorí považujú za jediného víťaza vojny amíkov“
Juraj Štubniak napísal krátku úvahu pri príležitosti výročia ukončenia Druhej svetovej vojny. Prekáža mu, ako sa prekrúcajú dejiny. A nie len to. Súčasnú situáciu prirovnáva k fašizmu. Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | Petra Demková