Ruský veľvyslanec sa pri pamätníku (nechtiac) stretol s Korčokom: Ambasáda nášho ministra "využila" len ako fotografa!
08 | 05 | 2021 I René Skalný

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok a primátor hlavného mesta Matúš Vallo sa stretli pri kladení vencov s ruským veľvyslancom. Ambasáda o stretnutí s Korčokom, ktorý je dlhodobo známy protiruskou rétorikou informovala skutočne diplomaticky - v podstate ho odignorovala!


Pietne miesto sa nachádza v lesnom areáli nad bratislavskou Račou a nazýva sa Malý Slavín. Je miestom posledného odpočinku dvoch mladých vojakov, Ivana Gorjonova a Nikolaja Finuškina, ktorí 4. apríla 1945 zahynuli pri bojoch o oslobodenie Bratislavy.

Kým rezort spravodlivosti, ako aj bratislavskí primátor zo spomienkovej akcie pripravili, v podstate štandardnú tlačovú správu - ruská strana reagovala prinajmenšom neštandartne.

Na facebooku Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku, nebola ani zmienka o Korčokovi. Napriek tomu, že ambasáda zdieľala "ministrove" fotografie z akcie, Korčokove meno - narozdiel od primátora Valla v ani slovom nespomenuli:

Naď nazval slovenských motorkárov kolaborantmi a idiotmi, ľudia mu to následne poriadne vytmavili!
Minister obrany Jaroslav Naď sa na sociálnej sieti vyjadril, že slovenskí motorkári sú užitoční idioti ruskej propagandy a dokonca ich nazval aj vlastizradcami, v prípade, ak nevedia, čo a pre koho konajú. Vraj mu je ich "v podstate ľúto".... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | René Skalný


„Pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom sme spolu s veľvyslancom Ruskej federácie na Slovensku Igorom Bratčikovom a primátorom hlavného mesta Matúšom Vallom položili kytice kvetov k pomníku dvoch mladých vojakov Ivana Gorjonova a Nikolaja Finuškina, ktorí zahynuli v bojoch o oslobodenie Bratislavy 4. apríla 1945.

Pomník sa nachádza v lesnom areáli nad Račou a miesto je nazvané Malý Slavín. V súčasnosti prebieha revitalizácia a rekonštrukcia tohto výletného miesta, vrátane pomníka v spolupráci s veľvyslanectvom Ruskej federácie v Bratislave.

Táto spolupráca vyplýva z medzištátnej dohody o starostlivosti o pamatníky a vojnové hroby. Je našou morálnou povinnosťou zachovávať pamiatku na tých, ktorí položili svoje životy za oslobodenie našej vlasti v roku 1945.“ Informuje zastupiteľský úrad.

Netreba pripomínať, že v rámci diplomatickej komunikácie má každé jedno gesto svoj význam a minister zahraničných vecí je zaiste protokolárne významnejšia osoba ako primátor hlavného mesta.