Bukovský: Rúška a respirátory vás neochránia pred baktériami a vírusmi. Nie sú prospešné ani pre ľudskú dušu
02 | 05 | 2021 I Petra Demková

„Ak ešte stále nosíte na ulici, v parkoch, v prírode a v iných vonkajších priestoroch rúško alebo dokonca nezmyselný respirátor, škodíte tým nielen sebe, ale aj prírode, životnému prostrediu a nám všetkým ostatným,“ upozornil vo videu MUDr. Bukovský.



Baktérie, vírusy a kvasinky sú prospešné!

„Predstava, že nosením rúška alebo respirátora zabránite vstupu vírusov do svojho organizmu, je naivná. Naše telo zvonka i zvnútra obývajú nepredstaviteľné počty baktérií, kvasiniek, vírusov a archetónov a sú tam! My ich potrebujeme,“ upozornil známy lekár. Je presvedčený, že na všetky tie vírusy baktérie sme odkázaní; vplývajú dokonca ešte aj na naše duševné zdravie a aj inteligenciu.

Nová štúdia: Zákaz vychádzania proti pandémii nepomáha!
Nemecká Univerzita v Giessene dospela vo svojej štúdii k jednoznačnému záveru: Zákaz nočného vychádza v boji proti koronavírusu nemá žiaden účinok, informuje rundblick-unna.de. Čítať ďalej
02 | 05 | 2021 | Ingrid Vrabcová


MUDr. Bukovský vysvetlil, aké obrovské počty baktérií a vírusov sa nachádzajú na našich slizniciach a v tráviacom trakte. Sú to rádovo miliardy. „Vytvárajú zložitý ekologický systém, ktorý nás v spolupráci s našou imunitou chráni pred infekciou,“ zdôraznil. Avšak upozornil aj na to, že nás chránia a sú prospešné vtedy, ak majú možnosť prirodzene recyklovať – byť vylučované z nášho organizmu von.
Imunita funguje aj bez rúška

Preto nie je podľa lekára prirodzené, aby sa baktérie a vírusy, ktoré vydýchneme, zachytávali na prikrývke (rúšku) a vracali naspäť dovnútra. Nie je prirodzené, „aby sme ich znovu nadychovali späť,“ uviedol. Bukovský sa rozhovoril aj o bielych krvinkách. Podľa neho sú zázračnými a dokonalými bunkami. Dokážu fungovať tak, že nás pred vírusmi ochránia oveľa viac a lepšie ako „rúško aj s respirátorom na tvári dokopy“, povedal Bukovský.

Všetky tie mikróby, vírusy a baktérie posilňujú našu imunitu. „Otužujte sa! Dýchajte slobodne a voľne! V každom nádychu prijímame nielen špinu a prach, ale aj tie baktérie. Aj tie vírusy.“ Pri kontakte s našou sliznicou predstavujú rovnaký ochranný mechanizmus ako napríklad otužovanie, na ktoré lekár tiež nabáda.

Bukovský považuje za problémom, ak sa človek obáva, že mu imunita nefunguje dobre. V takom prípade mal podľa všetkého problém už aj pred koronou a ten treba komplexne riešiť. Nie však rúškom či respirátorom. Bukovský upozorňuje, že aj ten, kto sa neustále chráni rúškom či respirátorom, má s vysokou pravdepodobnosťou kontakt s vírusom SARS-CoV-2 už dávno a opakovane za sebou.

Bukovský: Vláda nevyužíva núdzový stav na lepšie manažovanie situácie, ako to tvrdí
„Pokles prípadov, hospitalizácií a úmrtí pozorujeme iba za posledné dva týždne, to znamená sedem mesiacov trvajúci stav nijak neprispel a neovplyvnil to, aby sa zmenila a zlepšila situácia,“ konštatuje vo videu Igor Bukovský. Reaguje tak na... Čítať ďalej
26 | 04 | 2021 | Petra Demková

Ľudia nosiaci rúško či respirátor poškodzujú spoločnosť troma spôsobmi

„Ak ešte stále nosíte na ulici, v parkoch, v prírode a v iných vonkajších priestoroch rúško alebo dokonca nezmyselne respirátor, škodíte tým nielen sebe, ale aj prírode, životnému prostrediu a nám všetkým ostatným,“ zdôraznil Bukovský. V prvom rade prispieva nosenie rúška či respirátora (napriek tomu, že to už nie je ani povinné, ani nutné), k zbytočnej záťaži životného prostredia.

V druhom rade občania nosiaci rúško či respirátor, škodia sebe, a to dokonca dvoma spôsobmi: spätným vdychovaním koncentrátu baktérií, kvasiniek a podobne. Po druhé - podporujú v sebe nevedomé, toxické, negatívne emócie. Ide napríklad o neustály pocit ohrozenia z vírusu alebo strach z iných ľudí. Bukovský upozornil, že je faktom, že nám na Slovensku začali dramaticky stúpať úzkosti a paniky, depresie. „Lekárne hlásia alarmujúci nárast výdaja psychofarmák,“ dodal.

Dramatické podľa neho je, že práve mladí ľudia a stredné vekové skupiny, sú postihnuté následkami tejto spoločenskej situácie viac, ako starší ľudia. „Nosenie rúšok nie je prospešné pre ľudskú dušu,“ upozornil lekár.

Igor Bukovský: „Núdzový stav je z medicínskeho, ale aj právneho hľadiska neobhájiteľná vec
„Núdzový stav je z medicínskeho, ale aj právneho hľadiska neobhájiteľná vec. Som presvedčený, že predlžujete núdzový stav z iných dôvodov. Zbavte nás nášho presvedčenia, že ste zbabelci, ktorí sa boja verejného hnevu a zbavte nás presvedčenia, že... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | Robert Bačinský


Nosením rúšok a respirátorov vonku ľudia škodia aj všetkým ostatným. „Pretože neprispievate k budovaniu našej spoločnej imunity a prispievate k budovaniu našich spoločných nevedomých negatívnych pocitov, emócií ohrozenia; a strachu z iných ľudí,“ upozornil Bukovský. „My, ktorí sa musíme neustále pozerať na ľudí v rúškach a respirátoroch, nevedomky prijímame signál o neustálom ohrození a strachu iných ľudí a/alebo strachu z iných ľudí,“ dodal.
Riziko nakazenia vonku sa približuje k nule

Známy lekár upozorňuje, že riziko, že sa nakazíte od iného človeka vonku, v prírode, či na ulici, je takmer nulové. Podľa neho, napríklad, je oveľa väčšie riziko, že človek príde k zlomenine, ako, že sa na ulici či v parku nakazí od okoloidúceho.

MUDr. Bukovský považuje za najtragickejšie psychické následky Covidu. „Nárast úzkosti, panických porúch, depresií, to sú veci, ktoré potrebujeme začať liečiť,“ povedal na záver. Podľa neho potrebujeme začať liečenie duše. K tomu veľmi pomôže, ak tam, kde to už nie je nutné, odložíme rúška a respirátory a vrátime svojim tváram úsmev.

Igor Bukovský: Kovid-byro má oveľa temnejšie zákutia mysle a zlovestnejšie úmysly, než sme dokázali odhadnúť
„Informáciu sprostredkovanú médiám a verejnosti najskôr skomolia, potom akože opravia, ale v skutočnosti na svojej stránke nechajú chybnú verziu. Nepatrí nám za to všetko, čo v tejto krajine znášame, aby tie texty pre nás zostavovali gramotní... Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Robert Bačinský