Grendel: Vynútená výmena premiéra je vážnym zásahom do koaličných vzťahov
30 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Podpredseda parlamentu za OĽaNO Gábor Grendel pri programovom vyhlásení vlády pripustil, že vynútená výmena premiéra je vážnym zásahom do koaličných vzťahov, informujú Topky.

"To, že sa tu stretávame už po roku a znovu riešime programové vyhlásenie a vyslovenie dôvery vláde, to nespôsobila pandémia. Spôsobili sme si to my sami. Tým, že sme bojovali s nesprávnym súperom. Bojovali sme sami proti sebe. Lebo namiesto ľudí sme sa sústredili na seba," priznáva Grendel a dodáva, že na mysli má opozíciu i koalíciu.

Podpredseda parlamentu si je vedomý toho, ako veľmi sa vynútená výmena premiéra odrazila na koaličných vzťahoch. "A tváriť sa, že s nadšením ideme vyslovovať dôveru ďalšej vláde, akoby sa nič nestalo, by bolo falošné. Napriek tomu tvrdím, že za pokus to stojí," povedal Grendel. Zároveň vyzdvihol boj proti korupcii, ktorý súčasná vláda podľa neho zvláda na výbornú.

Blaha: Štát sa vykašľal na ľudí, iba im bral slobodu, a tak sa aspoň ospravedlňte za tých 11-tisíc mŕtvych (VIDEO)
Jeden z najväčších kritikov súčasnej koalície je podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Aj on vystúpil v parlamentnej rozprave. Skritizoval slová predsedu parlamentu Borisa Kollára. Svoje vystúpenie umiestnil vo videu na sociálnej sieti. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik