Lekári a sestry sú z návrhu SaS demotivovaní: "Sulík nás chce zničiť"
29 | 04 | 2021 I Tibor Sipos

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) na čele s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom navrhuje ukladanie pracovnej povinnosti aj mimo núdzový stav, čo Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SK SaPA) považuje za demotiváciu, infomuje Nový Čas.


Podľa SK SaPA tento návrh spôsobí ďalšie výpovede preťažených lekárov a sestier, tvrdí riaditeľ kancelárie SK SaPA Lukáš Kober. "Od 1. januára sme prišli aj vďaka fyzickému a psychickému preťaženiu o ďalších 600 sestier. Ak k tomu zrátame sestry, ktoré majú pozastavenú registráciu, ide o hrozivé číslo 979," upozornil.

K zábraneniu odchodov zdravotníckych pracovníkov by podľa Kobera pomohlo zvýšenie miezd, ktoré už pred časom navrhli. Doručovanie príkazov okresným úradom bolo podľa SK SaPA realizované obzvlásť neadekvátnym spôsobom.

„Som učiteľka, nie lekár! Testy deťom robiť nebudem!“ (Susanne Ausicová)
Komentár Susanne Ausicovej (The Epoch Times) Čítať ďalej
29 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová



Pandémia nemôže byť iba o stále pretrvávajúcom zaťažovaní zdravotníkov, upozorňuje Slovenská lekárska komora (SKL). "Nezaznamenali sme žiadne opatrenia pre zdravotníckych pracovníkov, ktoré by ich nejakým spôsobom v prvej či druhej vlne zvýhodnili, alebo pracovne aspoň čiastočne odbremenili. Takto sa pokračovať nedá, postavenie lekárov a zdravotníkov v súčasnosti treba urýchlene riešiť," zdôraznila komora.

Podobný názor zastváva aj predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský, ktorý návrh SaS považuje za neférový a neadekvátny. "Jedným umožniť večer pivko na terase, druhým si večer pobehať...a zdravotníkom ukladať pracovnú povinnosť mimo núdzového stavu," píše Visolajský na sociálnej sieti Facebook.

Na prijímačky sa bez negatívneho testu nedostanete, potvrdil Gröhling
Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling zdôraznil, že na prijímacie pohovory na stredné školy musia mať uchádzači negatívny výsledok testu na prítomnosť ochorenia COVID-19, informuje Nový Čas. Čítať ďalej
29 | 04 | 2021 | Tibor Sipos