„Som učiteľka, nie lekár! Testy deťom robiť nebudem!“ (Susanne Ausicová)
29 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Susanne Ausicovej (The Epoch Times)


Učiteľka základnej školy v Severnom Porýní – Vestfálsku sa cíti ako „mimozemšťan“ vo svojej škole. Jej názory sa v kolégiu učiteľov už dávno dostali na vedľajšiu koľaj, pretože nepodporuje koronárnu politiku nemeckej vlády. Má obavy z koronových testov a odmieta inštruovať svojich žiakov, aby absolvovali samotestovanie na COVID-19.


Učiteľka Nina ešte vlani v máji v otvorenom liste apelovala na zdravý rozum svojich kolegov. „Je mi zle, keď vidím, ako sa musia uplatňovať takéto slabomyseľné rozhodnutia vlády,“ - napísala vtedy na margo situácie vo svojej škole, kde dostali príkazom povinne nosiť rúška a dodržiavať minimálne odstupy. Po roku sa však situácia ešte zhoršila, konštatuje v komentári na základe vyjadrení učiteľky Susanne Ausicová.
Bez negatívneho testu sa nevyučuje

Pedagogička má na systém v škole aj naďalej ťažké srdce. Neučí sa, ak nie je negatívny test. Predtým sa žiaci mali možnosť vzdelávať dištančne z domu, no teraz sa situácia zmenila. Ak sa žiaci odmietnu v škole podrobiť rýchlemu antigénovému testovaniu, do školy ich nevpustia, a musia sa sami postarať o to, ako doženú zameškané učivo. Niektoré školy dokonca prestali dávať aj domáce úlohy a ťažisko je na prezenčnom vyučovaní. Žiaci posledných ročníkov sa tak radšej podvolia nariadeniam, aby nemali problémy pri záverečnom skúšaní.

CNN odhaľuje: Najlepšie sa predáva strach. A čo bude v kurze po korone?
Komentár Lea (The Epoch Times) Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Ako ďalej píše v komentári Susanne Ausicová, v polovici apríla dostala učiteľka príkazom, aby robila žiakom pred vyučovaním rýchlotesty. So sťažnosťou a prejavom nesúhlasu a obrátila na vedenie školy.
Testy deťom robiť nebudem! To je pre mňa červená čiara

Namiesto školenia, alebo inštruktáže o tom, ako by mali učitelia vykonávať koronové testy, mala Nina a jej kolegovia vo svojom priečinku  skopírovaný len leták. To bolo všetko! „Som učiteľka, nie lekár! Testy deťom robiť nebudem! To je pre mňa červená čiara,“ – vyhlásila Nina.

Podľa letáku sa majú testovať najmä podozrivé prípady a žiaci so symptómami. Je však absurdné, aby rodičia posielali do školy deti už so symptómami, tvrdí učiteľka. Pre pedagogičku je ale alarmujúce, že toľko učiteľov a rodičov takéto testovanie v školách vôbec podporuje. Príčinu vidí v jednostranných informáciách.

O testoch PCR a manipulovateľnosti hodnôt  incidencie (Alexander Zwieschowski)
Komentár Alexandra Zwieschowského (The Epoch Times) Čítať ďalej
29 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Nie je prípustné, aby sa testovali žiaci proti ich vôli

Učiteľka poukazuje na to, že nie je prípustné, aby deti testovali proti ich vôli a vôli ich rodičov. Je to protizákonné. Navyše rýchle antigénové testy sú nanajvýš nespoľahlivé.

Pedagógovia vôbec nemajú kompetenciu robiť takéto testy. Nemajú ani zdania o tom, aké môžu mať psychické či fyzické dopady na deti. Hrozí aj kontaminácia testovacích tyčiniek. Kto chráni deti pri testovaní v školách pred takýmito rizikami? - pýta sa Susanne Ausicová vo svojom komentári pre The Epoch Times.

Masové šírenie paniky. Rozumné diskusie nie sú sexi (Jason Isaac)
Komentár Jasona Isaaca (The Epoch Times) Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová