Andrásy pod paľbou kritiky: Nehumánne reči o slabých jedincoch a potratoch!
29 | 04 | 2021 I Tibor Sipos

Aj múdry schybí! Tohto výroku sa paradoxne stal dôkazom komik a scenárista Oliver Andrásy, teda aspoň pre mnohých Slovákov, ktorých jeho vyjadrenia o rizikových tehotenstvách a degenerovanom ľudstve rozhorčili do nepríčetnosti, upozorňuje portál Topky.


V posledných dňoch sme o Oliverovi Andrásym počuli najmä v súvislosti s kontroverznými vyjadreniami, väčšinou sa týkali pandémie koronavírusu. Tentokrát si však komik vzal na mušku pre mnohých omnoho citlivejšiu tému.

Nedávno si ho totiž do svojej diskusnej relácie zavolala redaktorka Zuzana Kovačič Hanzelová. V nej Andrásy prejavil svoj názor, podľa ktorého umelým udržiavaním slabých jedincov pri živote ľudstvo degeneruje. „To nie je tak dávno, to je také 17. možno 18. storočie – ľudia seba vyčlenili z tej prírody a povedali, toto platí pre zvieratá, ale už pre človeka tento prirodzený výber neplatí. A vlastne odvtedy to ľudstvo v mnohom degeneruje,“ uviedol v relácii komik.

„Ja si teraz robím rodokmeň a vidím, že moji predkovia, a verím, že aj mnohých iných predkovia, mali 10 – 12 detí, ale prežili 2 – 3. Tak fungoval svet. A predpokladám, že tie 2 – 3, čo prežili, boli také najživotaschopnejšie a tým pádom ten genofond toho ľudstva sa vylepšoval. Ale teraz tí lekári vedia zachrániť aj plod, ktorý keď bude pokračovať, tak to ľudstvo bude degenerovať. Medicína nemá právo zabiť niekoho, ale má právo držať pri živote. Ja neviem, je podľa vás dobré, čo robia s tým Schumacherom, že ho držia 10 rokov na prístrojoch?“ Nebál sa diskutovať o citlivých témach.

Hryc sa pred smrťou obul do RTVS: Za pravdu mu dal aj Oliver Andrásy
Zosnulý herec Andy Hryc bol svojimi ostrými vyjadreniami dobre známy. Chvíľu pred skonom sa pustil do jedného rádia kvôli skladbe Jany Kirschner, píše Plus 7 dní. Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | Timotej Dudka


Andrásyho slová sa dotkli najmä matiek predčasne narodených detí či párov, ktoré sa o dieťa dlhodobo snažia. Komik sa ocitol pod paľbou kritiky najmä odborníkov z Občianskeho združenia Malíček, ktoré podporuje rodiny s predčasne narodenými deťmi.

„Predčasne narodené deti majú právo na život! Dovoľte nám zaujať podporné stanovisko všetkým, ktorých deti či blízki prišli na svet pred termínom pôrodu a striktne sa ohradiť voči vyjadreniam p. Olivera Andrásyho v rozhovore pre SME so Zuzanou Kovačič Hanzelovou. Žiaľ, opäť sa ukazuje, ako môžu extrémistické a nehumánne vyjadrenia zasiahnuť konkrétnu rodinu, komunitu, či veľkú časť spoločnosti,“ uviedli na sociálnych sieťach.

„Medicína pokročila a zachraňuje mnoho životov... Povedať, že záchranou predčasne narodeného dieťaťa sa degeneruje spoločnosť, je v akomkoľvek kontexte neprípustné, odsúdeniahodné, nenávistné a samo o sebe nepatriace do modernej a demokratickej spoločnosti, pre ktorú je život človeka najvyššou hodnotou, tým, čo chráni a garantuje Ústava SR či ďalšie medzinárodné dohovory, charty či deklarácie,“ dodalo pohoršené združenie.

Peteraj o Gombitovej: "Postihnutí ľudia sa za socializmu nesmeli ukazovať"
27 | 04 | 2021 | Tibor Sipos