OĽaNO je rýchle ako blesk - chváli sa tým, že po viac ako roku už vypláca pomoc
26 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"5,7 milióna eur pre vyše 300 neziskových organizácií z oblasti kultúry a kreatívneho priemyslu!" Hrdo sa chváli OĽaNO. Akosi pritom "zabudlo", že pandémia zastavila kreatívny priemysel už pred takmer štrnástimi mesiacmi.






Reprofoto FB (@OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti)



Štrnásť mesiacov po...

"Ministerka kultúry Natália Milanová sľúbila rýchlu, adresnú, spravodlivú a administratívne jednoduchú pomoc neziskovému sektoru a výsledok dnes predstavila." Píše sa v statuse s dnešným dátumom na profile OĽaNO .



No, podpora už "mieri"



"Vďaka skvelej spolupráci všetkých subjektov mieri podpora na zvládnutie dôsledkov pandémie k viac ako 300 adresátom. Cez 5,7 milióna eur pomôže ťažko skúšanému sektoru."





Ako pripomína Natália Milanová: "Pestrosť žiadateľov ukazuje, že naša výzva zaujala malých i veľkých organizátorov podujatí, celoslovenských i lokálnych hráčov. Pokryli sa všetky druhy umenia.” Informuje oslavne ďalej status OĽaNO.


(Medzitituilky red. HD.)

Zákon o dotáciách dáva nové možnosti riešiť naliehavý stav v kultúre, tvrdí Milanová
Vládou schválený návrh novely zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva kultúry (MK) SR dáva nové možnosti riešiť aktuálnu situáciu v kultúre a kreatívnom priemysle. Na tlačovom brífingu počas stredajšieho rokovania vlády to povedala... Čítať ďalej
07 | 10 | 2020 | TASR