Využil Kotleba pri únose vlastného syna diplomatický pas? Ambasáda je bezmocná
25 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Líder ĽSNS, Marián Kotleba, ktorý čaká na rozhodnutie súdu o svojej väzbe, miesto toho, aby sekal dobrotu, sa zapája do ďalšej nezákonnej činnosti. A netají sa tým ani verejne na sociálnej sieti







Kotleba syna Ľudovíta nevidel takmer pol roka. Keď za ním konečne v nebezpečnej pandemickej situácii s vírusom prišiel, exmanželka mu v styku s dieťaťom, ktoré má dnes 5 rokov, nebránila, píše portál plus7dní.


To však netušila, že politik sa rozhodne so synom odísť z Egypta. „Bol s ním v hoteli od 4. apríla. Všetko vyzeralo fajn, žiadne problémy. Nič tomu nenasvedčovalo,“ povedala s plačom pre týždenník Šarm.



"A povedal mi, že ja nebudem rozhodovať, či si ho vezme, alebo nie, že on si ho môže vziať kedy chce,“ hovorí šokovaná matka, ktorá s novým partnerom vychováva aj dcérku Jannat.

Hlas-SD chce mať snem v júni, nové tváre plánuje predstaviť postupne
Mimoparlamentná strana Hlas-SD plánuje snem počas júna, ak to dovolí situácia s pandémiou nového koronavírusu. Postupne chce dovtedy strana predstaviť aj niektoré svoje nové tváre v jednotlivých oblastiach. Na sneme plánuje predstaviť aj svoj... Čítať ďalej
25 | 04 | 2021 | tasr


„Upozornila som ho, že nemá môj súhlas a nemá momentálne právo ho vziať. On si ide svoje, že má na to právo, lebo on je jeho otec. Nenechal si nič vysvetliť. Ľudkovu školskú tašku mi poslal po taxikárovi,“ objasňuje Kotlebová.
Úrady sú bezmocné

Matka hovorí, že celý prípad sa ani nedá nazvať únosom, pretože právne ide len o neoprávnené zobratie dieťaťa matke.

„Ambasáda sa mi snažila pomôcť, no tiež majú obmbedzené právomoci. Bola som na polícii, riešili sme to s letiskom, s ambasádou. Nikto nemohol nič urobiť,“ hovorí zúfalá matka a avizuje, že ak Kotleba s ich potomkom skutočne odletí na Slovensko, tak sa začne tvrdý boj o syna.

Zázrak! Bratislavská mestská časť hlási presne nula infikovaných!
Konečne dobré správy? Šiesty najľudnatejší obvod hlavného mesta hlási presne 0 pozitívnych osôb na ochorenie Covid 19. Vyše 30-tisícová mestská časť to večer oznámila na svojej oficiálnej stránke. Čítať ďalej
25 | 04 | 2021 | René Skalný


Keďže ide o občianskoprávny spor medzi dvomi slovenskými občanmi, naše zastupiteľské úrady doň nevstupujú. Napriek tomu sa Kotlebova exmanželka obrátila so svojím problémom na úrady.
Aký pas použil?

Poslancova exmanželka potvrdila, že politik so synom z Egypta naozaj odleteli v noci z 19. na 20. apríla. Cestovali vraj cez Istanbul do Viedne.

Richard Kollár o povolení terás: Ak sa spoja dva stoly a bude pri nich 20 ľudí, je to v poriadku?
Matematik Richard Kollár sa na facebooku pozastavuje nad nariadením hygienika, ktoré povoľuje od pondelka otvoriť letné terasy. Presnejšie nad jeho nejasnou formuláciou. Veď posúďte sami. "Stoly 2 metre od seba OK, ale ak sa spoja, nie je to... Čítať ďalej
25 | 04 | 2021 | Michal Filek


Je otázne, s akým pasom Kotleba cestoval medzi krajinami. Ak by použil na prepravu svoj diplomatický poslanecký pas, nemusel by sa napríklad podrobiť karanténe po pristátí na Slovensku. „Na diplomatický pas iste necestoval, to viem,“ odpovedala za exmanželka Frederika.

Vlani v októbri Kotlebu súd uznal za vinného z podpory a propagácie sympatií k hnutiam potláčajúcim základné ľudské práva. Teraz sa čaká na rozhodnutie Najvyššieho súdu. Ak rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu potvrdí, Kotleba príde o poslanecký mandát a pôjde do basy. Na štyri roky a štyri mesiace odňatia slobody.

"Kopať do Moskvy je dnes populárne. Je to však aj múdre?" pýta sa Peter Tóth
Novinár, publicista a bývalý šéf kontrarozviedky - Peter Tóth sa vyjadril ku kauze Vrbětice a s tým súvisiacou "diplomatickou vojnou". Bývalý spravodajca upozorňuje, že oficiálna verzia má mnoho nejasností. "V Rusku si vraj pokazíme pozície, ktoré... Čítať ďalej
24 | 04 | 2021 | René Skalný