"Kopať do Moskvy je dnes populárne. Je to však aj múdre?" pýta sa Peter Tóth
24 | 04 | 2021 I René Skalný

Novinár, publicista a bývalý šéf kontrarozviedky - Peter Tóth sa vyjadril ku kauze Vrbětice a s tým súvisiacou "diplomatickou vojnou". Bývalý spravodajca upozorňuje, že oficiálna verzia má mnoho nejasností. "V Rusku si vraj pokazíme pozície, ktoré sme si tam budovali ostatných 30 rokov," varuje Tóth.


"Pravdu o explóziách vo Vrběticiach poznajú len skutoční páchatelia, respektíve tí, čo pri prevádzkovaní muničného skladu prípadne zanedbali služobné/pracovné povinnosti.

Či sú zistenia českej kontrašpionáže BIS relevantnými spravodajskými poznatkami alebo ide o aktívne opatrenie formou masovej dezinformácie, vie len niekoľko zainteresovaných." Začína svoj príspevok autor komentárov zo zákulisia politiky.

"Z vyššie uvedeného vyplýva, že verejnosť, ba dokonca aj slovenské štátne orgány vrátane spravodajských služieb o tom vedia nič alebo tak málo, že sa to k ničomu limitne blíži.

P. Tóth: „To, čo si dovoľujú Vagovič a iný intelektuálny odpad, je šliapanie po ľudskej dôstojnosti“
Peter Tóth alias Ďateľ sa opäť pustil do Mareka Vagoviča z Aktualít. Ten začal zrazu vehementne podporovať Igora Matoviča. Tóth si zoradil Vagovičove výroky z článku a odpovedá na tie „perly“, ako ich nazýva. Vagovič má podľa neho „intelektuálne... Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Petra Demková

Česi sa rozhodli na základe zistení BIS vyhosťovať ruských diplomatov, čo viac alebo menej otvorene odôvodňujú tým, že v skutočnosti ide o príslušníkov ruských výzvedných služieb

GRU a SVR." Upozorňuje Tóth.



"Je vecou Českej republiky, ako sa rozhodne formovať vzťahy s Ruskou federáciou. Nielen českú verejnosť by však mohlo zaujímať, akí občania nášho západného suseda kolaborovali

s Rusmi. A prečo doteraz nikto nie je trestne stíhaný za vyzvedačstvo." Pýta sa autor.



Ako ďalej uvádza: "Hegerov putovný cirkus za asistencie miništrantov Korčoka a Naďa oznámil, že Slovensko, ktoré s kauzou Vrbětice nemá nič spoločné, ide tiež vyhosťovať. Vraj troch ruských diplomatov.


Fanatická rusofóbia ako oficiálna doktrína súčasnej vlády
Slovensko nemalo vo svojich novodobých dejinách nikdy horšie vzťahy s Ruskom, ako je tomu dnes. Koalícia sa netají tým, že Ruskú federáciu považuje priamo za nepriateľský štát a naši predstavitelia si nenechajú ujsť žiadnu príležitosť, aby to mohli... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | René Skalný



Z náznakov tria páter Heger, miništranti Korčok a Naď možno vyvodiť záver, že podľa nich sú vyhostení Rusi takisto príslušníci spravodajských služieb."


"Možno sú. Potom je však namieste požadovať vysvetlenie od vlády, Policajného zboru a generálnej prokuratúry, ako je možné, že nikto zo Slovákov nie je trestne stíhaný za spoluprácu s domnelými ruskými spravodajcami." Konštatuje Peter Tóth.


"Žeby GRU a SVR neboli schopné na Slovensku nikoho zverbovať na spoluprácu? Ak nie, ako potom vieme, že vyhosťovaní diplomati sú spravodajskí dôstojníci?" Kladie si otázky autor.


Exprezident Klaus: "Vraciame sa do 50-tych rokov, vláda nás drží v strachu!"
Spochybňovať oficiálnu, aj keď pomerne nelogickú úlohu ruských agentov v kauze výbuchu v českých Vrběticiach sa nevypláca. V lepšom prípade môžete byť ľahko označený za konšpirátora, v tom horšom - priamo za nepriateľa republiky.... Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | René Skalný




Tóth vysvetľuje, že spravodajská činnosť má jasné znaky; "...Ak neboli naplnené, potom má včerajšia šaráda pátra Hegera a jeho atlantických miništrantov úplne iný účel, aký oficiálne prezentovali.


Alebo inak – či vyhostíme Rusov alebo nie, naše vzťahy s Prahou nebudú o nič horšie ani lepšie. Ak však vyhosťujeme bezdôvodne a tento akt je len ideologickým gestom, pokazíme si v Moskve pozície, ktoré sme si tam budovali ostatných 30 rokov.



K tomu niet čo dodať...." Konštatuje na záver bývalý šéf kontrarozviedky a autor knihy "Satan, teší ma" - Peter Tóth.